DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

Türk pasaportu

Diyelim ki Türkiye’den geldiniz. Elinizde anlı şanlı “Yeşil Pasaport”unuz var. “Şuradan bir de Rum tarafına geçeyim.
 
Diyelim ki Türkiye’den geldiniz. Elinizde anlı şanlı “Yeşil Pasaport”unuz var. “Şuradan bir de Rum tarafına geçeyim. Kıbrıs’ın tamamını gezeyim” dediniz. Öyle ya yeşil pasaportunuz var. 
Rum tarafının bütün kapılarının yüzünüze kapalı olduğunu göreceksiniz. Sebep; “İşgalci Türklerin pasaportu, yeşil de olsa bu kapıdan içeri giremez…” 
Bu durum sadece geçici süreliğine KKTC’ye gelmiş T.C. vatandaşlarını mı ilgilendiriyor sanıyorsanız yanılırsınız. KKTC vatandaşı olmuş T.C. vatandaşlarının da aynı sorunla karşılaştığını duyuyoruz… 
Bana sorarsanız bütün bunlar normaldir. Çünkü Rum yöneticisi, genetik mirasına göre yapması gerekeni yapmaktadır… 
Fakat asıl garip olan başka bir şey var… 
Bu durum karşısında biz ne yapıyoruz? 
Tepkimiz nedir? 
Bugüne kadar Türklerin Rum sınır kapılarında, ellerinde pasaportlarıyla sınır uygulamasını delme girişimine şahit olmadık. Ya da olundu da ben duymadım… 
Rumların bu ırkçı tutumunu dünyaya duyurmak için her hangi bir eylemde bulunmadık. 
Türkiye’den gelmiş binlerce öğretim üyesinden öğrencisine; işçisinden çalışanına kadar, “aman bir tatsızlık çıkmasın” diye olanı kabul edip, işi meşrulaştırdık. 
Ne bir dernek, ne bir cemiyet, bu konuda önderlik edip, yapılan uygulamanın haksızlığını dünyaya duyurmadı… Sorunun insani boyutunu irdelemedi… 
Peki neden? 
Belki de bunun altında; 
Rumların niyetini anlamak istediğimizden emin olmayışımız gelmektedir. 
“Aman müzakerelerin tadı kaçmasın…” 
Fakat ne oldu? 
Belirli bir kesimde yine büyük bir hayal kırıklığı… 
“Peki ne olmasını bekliyordunuz?” 
1571’den beri bu toprakların işgalcisi olduğunuzu düşünen Rumların, birkaç aylık müzakere görüşmesinden sonra, genlerine sinmiş Türk karşıtlığından vaz geçmesini mi? 
Yine yeni bir ümit, yine yeni bir sayfa… 
Sürekli müzakere ve hayal kırıklığı… 
Bu yol çok denendi ve belki yeniden denenecek… Fakat sonuç; yine değişmeyecek… 
Sürekli müzakere görüşmeleri adı altında oyalanan Kıbrıs Türkleri, artık önüne bakmak ve yapması gerekenleri yapmak zorundadır. 

Rum yöneticilerinin insanlık dışı tutumunu dünyaya göstermek zorundadır. 
Bence yapması gereken işlerin başında Rum sınır kapılarını, bir cemiyet hareketi olarak pasaportlarımızla delme teşebbüsünde bulunmak olmalıdır. 

Boş vakitlerimizde bir iki üç beş demeden, yılmadan, Rum kapılarına dayanıp “Nooo Mister Türk” ya da “No no Lady Türk” demelerinin onlarda bıraktığı keyifsizliğin tadını çıkartmak lazım. Bence çok eğlenceli olur… Sizce de değil mi? 
NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA