DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ?

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde bu yıl tamamlanan Eğitim Fakültesinin ilgiç öyküsünü okuyucularımızla paylaşarak ‘TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAHIN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ?’ sorusunu açıklığa kavuşturmaya çalışacağız. Bilindiği üzere 2014 yılına kadar Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi ile aynı binada  eğitim faaliyetini sürdürmekte idi. Geçen dönem rektör olan Prof. Dr. Mustafa Şahin, Eğitim Fakültesini ziyaret ettiğinde o dönem kendisi tarafından atanan Prof. Dr. Mustafa Baloğlu’na bir isteklerinin olup olmadığını sorduğunda, Baloğlu; mevcut binanın Eğitim Fakültesi için yeterli olmadığını, sadece Eğitim Fakültesine ait bir binanın olması gerektiğini belirtince, Rekör Mustafa Şahin, kendilerinden bir proje hazırlamalarını istemiştir. Mustafa Baloğlu, durumu fakültedeki arkadaşlarıyla görüştüğünde, o vakit binanın görünüşü ile dikkat çeken Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi gündeme gelir. Bu fakülte Konya Meram’da olup, önceki adı Selçuk Üniversitesi olan Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlıdır. 

Bu binayı Ahmet Keleşoğlu adlı bir şahıs yaptırmıştır. Binanın görünümü birkaç ‘E’ işaretinin iç içe geçmesinden oluşmaktadır. Eğitimi sembolize eden proje bu birkaç ‘E’ görünümüyle oldukça geniş bir zemine oturtulmuş mükemmel bir projedir. Aşağıdaki resme bakıldığında görüldüğü gibi:

Sonunda bu proje Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesinde yeni yapılacak Eğitim Fakültesi için uygun buluyorlar. Bu arada Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olan Yard. Doç. Dr. Metin Deniz, Ağabeyi Doç. Dr. Mehmet Engin Deniz’in Ahmet Keleş Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olduğunu belirtince projenin hazırlanması için Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile bu şahıs üzerinden temasa geçiliyor. (Mehmet Bey şu anda Düzce Eğitim Fakültesinin dekanıdır) Metin Beyin vasıtasıyla Mehmet Engin Beye ulaşıyorlar. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinin projelerini o temin ediyor.

Projenin görüşülmesi ve çeşitli taleplerin değerlendirilmesi için Dekan Baloğlu başkanlığında bir komisyon kuruluyor. Komisyonda öğretim üyelerinden Recep Koçak ve Tahsin İlhan da yer alıyor. Bunlar, yapılacak bina ile ilgili öğretim üyelerinin ve bölüm başkanlarının taleplerini dinliyorlar. Hatta o dönemde Güzel Sanatların Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Cem Çalış bir takım taleplerle gidince bu projenin dışında tutulması uygun görülüyor. Ve şu anda bu bölüm yapılan Eğitim Fakültesine girememiş olup eğitim faaliyetlerini İlahiyat Fakültesi binası içinde yürütmektedir. 

Bu arada Mustafa Baloğlu dekanlıktan ayrılıp bir başka ile gidince, Rektör Mustafa Şahin Rektörlük görevinin yanı sıra vekaleten Eğitim Fakültesinin dekanlığını da üzerine alıyor.

 

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi çok geniş bir zemine yayıldığı için mevcut projede tadilat yapılıyor. Buna göre Tokat’a yapılacak olan fakülte binası tek bir ‘E’ şeklinde olacaktır. Fakat,  proje bir müddet sonra bütçe yetersizliği bahane edilerek bir bacağından mahrum ediliyor ve E şeklinde olan proje F şekline dönüşüyor. Yani ‘E'nin bir bacağı eksik kalıyor. Binanın şu anda bitmiş hali şu şekildedir.

Firmayı yapan şirketin adı FORS Yapı olup sorumlusu Barış Ceylandır. Rektör Mustafa Şahin, bu 2014 Kasım Rektörlük seçimlerinde binanın neden bir bacağı eksik kaldı denilince, para olmadığı için yaptıramadığını söylüyor. Ve biraz da seçim dönemine yetiştirilmek bina birçok kusuru olmakla birlikte tamamlanıyor.

Rektör Mustafa Şahin (İsmi bende saklı) bir öğretim üyesini Rektörlük seçimleri için ziyarete gittiğinde bu ‘F’ tipi binanın durumunu sorduğunda Rektör. ‘eğer bir daha rektör olursam eksik kalan bacağı yerine diktireceğim diyor.’ Fakat bunun olmayacağı şu anda bile bellidir. Çünkü bu yere otopark yapılmaktadır.

Bugün yapılan binayı gezecek olursanız, binanın yanında boş bırakılan bacağı görebilirsiniz. Üstelik bina o derece kusurlu yapılmıştır ki, ayrıca bir haber konusudur. Okuyucularım aşağıda sunacağım bir fotoğrafa daha baksınlar. Bu fotoğraf Fetullah Gülen okullarından Bakü Kafkas Üniversitesi. ‘F’ şeklindedir.

Şimdi sormak istediğim soru şudur: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi başlangıçta ‘E’ şeklindeyken sonradan ‘F’ye dönüyor. Bu dönüşüm gerçekten bütçe yetersizliğinden mi yoksa Kafkas Üniversitesi gibi Fetullah Gülen bağlantısından mı? Çünkü her ikisi de birbirine çok benziyor. Sizce de değil mi?

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA