DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın TEOG sınavının kaldırılmasına dair ifadelerinden sonra bu sınavın kaldırılması, birçok tartışmaları beraberinde getirmiştir. Bir grup tartışmacı, Cumhurbaşkanın böyle bir meseleyi dillendirmesini etik bulmazken, bir kısmı ise yerine neyin geleceğini sorgulamaktadır. Bütün tartışmaların kendi çerçevesi içerisinde tutarlı ve mantıklı tarafları vardır. Fakat meselenin FETÖ açısından değerlendirilmesi ve bir beyin fırtınasına dönüştürülmesi eksik kalmıştır.

Fetullahçı örgütlenmenin uzman olduğu alanların başında eğitim gelmektedir. Bu yapının dünya ölçekli bir eğitim ve eğitimci örgütlenmesinin olması, ders kitaplarından programcılığa kadar eğitimin her sahasında tekelleşecek bir düzeye erişmesi, başta Türkiye olmak üzere girdiği ülkelerin sınav politikalarını kendine göre düzenlemesi ve sınav sistemleri üzerinde kontrolü sağlaması yadsınamaz bir ustalıktadır. Dolayısıyla eğitim meselesi üzerinde yapılacak her değişikliğin akabinde Fetullahçı örgütlenmenin seyirci kalacağını düşünmek saflık olur.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın TEOG sınavının veya benzerlerinin kaldırılması konusunda irade buyurmasını doğru buluyorum. Milyonları aşmış öğrencilerin sadece yüzde onluk kısmını ilgilendiren TEOG ve benzeri sınavların çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Okul, dershane ve özel öğretmenler arasında gidip gelen milyonlarca öğrenci, sonuç itibariyle detaya boğulmuş biraz gramer, biraz fen ve matematikten oluşan bilgi yığını arasında ezilmektedir. Ezilen ve yok olan herhangi bir şey değildir. Bu milletin varlık sebebi olan çocuklardır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanın böylesi durum karşısında sadece izleyici konumunda kalmasını beklemek, bundan sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının milli meselelerde pasif kalmasını kabullenmekle eş değerdir. Bu açıdan Sayın Cumhurbaşkanın duruma el atması son derece isabetli olmuştur.

TEOG sınavının yerine neyin geleceği meselesine gelince;

Mademki lise düzeyinde yerleşecek öğrencilerin önünde sınav kalkmıştır, o vakit yeni düzenleme için yaklaşık bir yıllık zaman vardır. Bu zaman dilimi de yeni bir yerleştirme programı oluşturmak için yeterlidir. Dolayısıyla konunun gündeme gelmesinin zamanlaması isabetli olmuştur.

Benim bu noktada dikkat çekmek istediğim husus muhtemel FETÖ girişimleridir. Nitekim okul ders kitaplarının basımında bu yapının nasıl ustaca hareket ettiğini gördük. Fetullahçıların başta Sızıntı dergisi olmak hemen hemen her yayın organında işledikleri temaların başında evrim ve yaratılış gelmektedir. Onların bu konuları sıklıkla işlemeleri bir alışkanlık veya tesadüfi değildir. Milli Eğitimin çeşitli kademelerinde halen gizliliklerini koruyan örgüt mensupları yine bu konular üzerinden bir çatlak oluşturmaya çalışmaktadırlar. Başta mütedeyyin kesimin rahatsız olduğu evrim teorisi, evrenin oluşumu ve yaratılış konularını ders müfredatı tartışmalarının arasına sıkıştırarak seküler – dindar çatışması amaçlanırken araya Atatürk konusunu sıkıştırarak bu çatışmayı daha keskin hale getirmeye çalışılmaktadır.  Dolayısıyla bugünlerde sıklıkla müfredat konusu olarak gündeme gelen bu konuların arkasında bu yapı vardır.

FETÖ bununla neyi amaçlamaktadır?

FETÖ’nün evrim ve Atatürk konusunu gündeme getirmesinin arkasında, kendisine karşı oluşmuş İslamcı, Ülkücü, Devrimci, Ulusalcı gibi oluşan geniş desteği dağıtmak yatmaktadır. Ayrıca bu gruplar FETÖ ile mücadelede sadece Tayip Erdoğan’ın samimi bir şekilde mücadele ettiği imajını yayarak meseleyi şahsileştirmektedirler. Böylesi bir imaj milletin içine tekrar sızmak girişiminde olan FETÖ için bulunmaz imkanlar yaratır.

FETÖ’nün bu girişimini TEOG açısından değerlendirecek olursak;

Bugün özel liselerin sayısı devlet liselerinin sayısını geçmiştir. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki yıldan itibaren liseler kendi programlarına göre öğrenci alacaklardır. Bu durumda mevcut müfredat tartışmaları kapsamında bugün Tayip Erdoğan’a destek veren kitleler bir şekilde küstürüldüğünde ve tasfiye edildiğinde bu özel liselerin birçoğunun el değiştirerek Fetullah’ın eline geçmesi muhtemeldir. Böylesi bir durumda devlet okullarının da Fetullahçıların eline geçmesi kaçınılmaz olacaktır. O vakit, lise programlarına sınavsız öğrenci yerleştirme konusunda FETÖ yeniden tekel oluşturabilir. Bence dikkat edilmesi gereken hususların başında bu ihtimal gelmektedir.

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA