DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

KAL Kİ KAYBOLMAYALIM…

 

Bu gece sana bir rivayet anlatacağım.. Adı Meryem olandan.. Meryemin oğlu İsadan.. Ve ondan.. Meryemin oğlu İsayi satandan.. Meryem sen kimsinki tanri bu şekilde derinine girdi...

Uzaktan bir cemaat geliyordu gürültüyle ve onlarla birlikte Meryem adında bir kadın.. Her biri dinlerini uygulamak için taşlarla geliyordu.. Meryem Napıyorsunuz diye sordu.. Şemuil cevap verdi : Tanrının hükmünü ve Musanin geleğini uyguluyoruz dedi... Beriana surat astı.. Ve cemaat hazırlandı.. Meryem sakince duruyordu.. Ve cemaat ellerinde taşlarla beklerken ; birden bir ses duyuldu, Meryemin sesi : Ama Musa günahsiz birinin taşlayabiliceğini söyledi.. Beriana başını eğdi.. Cemaat terledi.. Aralarından biri : Tanrının Laneti sana gelsin büyücü , Tanrının dinini hice saydığın için dedi... Ve taşlar ellerden düştü.. Ve cemaat yine bağırarak dağıldı..

Ve o an melekler Ey Meryem Tanrı seni seçti ve seni arındırdı...ve tüm kadınlardan üstün kıldı.. Öyleyse Tanrıya itaat et..Ve eğil.. Ve Rüku edenlerle rüku et.. (42. ve 43. sure Al Omrane ) ve Mesih aşktan gelen cocuk maşuktan değil.. Ve Mesih acıdan gelendir mutluluktan değil.. Ve gariptir Meryem tanrıya nasıl böyle aşıktır ki İsa onun rahminde hayat buldu.. Mesih büyük habercidir kaderi mazlumdur.. Ve masum bir hayatı vardı.. Tanrının diyarina ulaşmanın sırrını söyleyendir o : Masum ol cocuk kadar.. Bilki Mesih bir beşerdir.. Ama nasıl bir beşer ?

Tanrının etkilerini taşıyan bir beşer.. İki denizi yan yana getiren Tanrı.. Biri içilebilir tatlı, diğeri acı ve tuzlu.. ve aralarına bir engel koydu karışmasınlar diye.. Sanki biri diğerine uzak dur yaklaşma diyor.. ( 53. sure ) İsa Mesihi kendi günahları için kurban bilenlere ne mutlu.. Belki kendi kendine nasıl başkasının günahina kurban gidilir mi dersin.. sana söyle söyliyim.. İsa maslup edilince Tanrıdan acı çekmemesini isteyebilirdi.. Ama böyle bir isteği olmadı..

 

O Tanrının idaresinin acı cekmesi gerektiğini iyi biliyordu.. Ve Günahkarlar icin kurban edilmesini gerektiğini biliyordu.. Hangi günahkarlar.. o yahudayı söylüyorum.. Meryemin oğlunu bir kese gümüşe satan kişi.. Ve mesih buyüzden : Ey peder ruhumu senin ellerine bırakıyorum.. dedi ve bunu dedikten sonra can verdi.. O yol benim, dürüstlük benim, hayat benim diyordu.. Ve hiçkimse Tanrıya ulaşamaz benden başka.. ( İncil 6:14 ayet ) Ey Mesih sen kimsinki gözlerinin aynasında biz kendimizi böyle zülal görebiliyoruz... Kal ki kaybolmayalim.. Ve ey Meryem.. Yeryüzü ve Gökyüzü yok olabilir ama İsanin söyledikleri sonsuza dek kalıcak... Ave Maria..

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA