DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART!

1402 tarihinde Sivas en büyük seçimle karşı karşıya kalmıştı, kale surlarına dayanan Timur Sivas halkına kendisinin de Türk olduğunu, En Büyük Türk Devleti’nin Hakanı olduğunu söyleyerek bir seçim yapmasını istemiş, kendisini seçmeyen Sivas’a tarihi cezalar öngörmüştü.

Sivas’ın seçimle kaybetmesinin miladıdır 1402… Biz oldum olası seçmeyi beceremedik.

Seçtiği vekili tanımayan bir seçmen kitlesi ile karşı karşıyayız, Bizi yönetenlere sürekli sitem etmekliğimizin en büyük sebeplerinden birisi, bürokrasiye yapılan atamalarda liyakatsiz kişilerin tercih edilmesidir. Seçmenin buna hakkı olduğunu düşünmüyorum; Zira seçmen seçerken Liyakat esasını asla dikkate almamaktadır.

Seçmen oy vereceği vekilinde aradığı hasletlerin ne olduğunun bilincinde değil, bir özellik aramakta mıdır? O da belli değil.

Diyeceksiniz ki; bu dediğiniz ülkenin tümü için geçerli, olsun, şimdilik Sivas hakkında düşünelim.

Gerçi Seçmenin özellik arayıp aramadığı konusunda çekincelerim var; Düşününce Vekil Adayında öne çıkan bazı yeteneklerin olduğunu idrak ediyorum. Mesela İyi futbol oynuyorsan aynı zamanda iyi de bir vekil adayısın demektir. İyi güreşçiysen, dünyaların sırtını yere getirdiysen senden iyi bir “Vekil” olabilir!

Sesin güzel mi? İyi “çi köfte” yoğurur musun, Senden iyi Vekil olur…

Sanki bütçe görüşmelerinde futbolcu kardeşlerimiz, Meclis oturum salonunda top sektirip, çift kale maç yapacaklar… Türkücü arkadaş da Adalet komisyonu toplantısında “çi köfte” yoğurup bir sıkımını da tavana atacak!

 “Bakan Düşüren Kadın” olmak da aranan liyakat unsurlarından birisidir. Demek ki “Düşecek” Bakanlarımız var!

Adamın genç eşi vekil ama o hazzı ikisinin de yaşaması gerektiğini düşünmüş olmalılar ki,  dönüşümlü vekillik sistemi geliştirmişler. Mecliste ikisinden birisi olmazsa Meclis çalışamıyor ya… Seçmen bu durumda ne yapar, “odunu koysan” oy verir, “Ceketi koysan” oy verir…

Diyeceksiniz ki; bunlarla Sivas’ın ne alakası var. Çoğumuzun bilmediği bir durum var; ya kontenjandan Sivas adayı olurlarsa…

Sivaslı yaklaşan seçimlerde kendisini en iyi temsil edeceğine inandığı adaya oy verecektir! Allahtan bu konuda şanslı sayılır, şampiyon vekili ve adayı bulunmaktadır. O Aslan parçası Mecliste “Tezkere” görüşmelerinde kaç kişiyi tuş etmiştir kim bilir…

Seçim yaparken hiçbir şeye dikkat etmeyiz, geçmişte ilimize ve ülkemize yapılan yatırımlar ve iyilikleri bir kalemde siler, seçeceğimiz Vekilin ne kadar şöhretli olduğuna bakarız. Siyasi parti yöneticileri bu durumu fark etmiş olmalı ki sürekli şöhretli aday arayışı içerisine girmişlerdir.

Çok ilginç,  bu yönüyle de tarihi bir seçim yaşamaktayız.

Seçmek demek, aynı zamanda geçen dört yılın muhasebesini de yapmak demektir. Seçtiğin vekil iline hizmet etti mi, halini hatırını sordu mu, layıkıyla görevini yaptı mı? Yapmadıysa yeniden niçin oy vereceksin?

İnşallah bu sefer Sivas’ımız daha iyi bir seçim yapar. Daha iyi bir seçim yapmak bir tercih değil, bir görevdir.

Her kim ki; gönlünden geçirip aday olmuşsa, bu vesile ile hepsine başarılar diliyorum, Allah utandırmasın…

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA