DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM?

Mübarek Kurban Bayramımızı geride bıraktık. Bireysel bayram yaşantımızı, her daim olduğu gibi, Ülkücü kardeşlerimizin bayramı ile birleştirdik, mutlu olduk. Bizim için bu bayramı daha da anlamlı kılan; Ülkücülerin bütünleşmesine yönelik çağrılar ve gelen olumlu tepkiler olmuştu. Bu vesile ile iki bayramı birlikte yaşamış olmamız, mutluluğumuzu katladı, tarifi imkânsız bir coşkuyu yaşamamıza neden oldu.

 

Bayram sona erdi, işimize koyulduk… Her zaman olduğu gibi, ülkede ne oluyor ne bitiyor diye birçok farklı görüşten gazeteye, haber portalına göz atalım dedik. Bu malum medyanın yine vazifelerini yapma gayretlerinde olduklarını gördük. Ülkücü düşmanlığını vazgeçilmez başarı olarak kabul etmiş, bu uğurda “etmediğini bırakmayan” bir kısım medya organı, amaçlarına ve beklentilerine uygun demeçler verecek zevatları cımbızlamayı başarmış, Ülkücülerde var olan “Birlik Bütünlük” havasını bertaraf edeceğini sandığı, bu zevatların beyanatlarını büyük bir iştahla, baş haber olarak gündeme taşımaya çalışmışlardır.

 Evladın kötüsü atasını köyün fitnesine şikâyet edendir…

 Ülkücülerin birliğinden, bütünleşmesinden korkan çevreler, ne hikmetse, atasını köyün fitnesine şikâyet edecek adam bulmakta hiç zorlanmıyorlar. “Muhalif Ülkücü”, “Bağımsız Ülkücü” ya da “Farklı amaçların hizmetine müsait Ülkücü” olma yolunda, bu günlerde öne çıkmaya çalışan bir iki kişi göze çarpmaktadır. Bu “Türk Büyükleri”nin! Ne yapmaya çalıştığını anlamak, izah etmek mümkün değildir. Bunlardan birincisi Doç. Dr. Ömer Özkan, diğeri de “meşhur Yusufiyeliler”  Derneği Başkanı Av. Hasan İlter’dir.

 Şimdi de bunlar, en cazip! Medya kuruluşu olan, bol samanlı yayın organlarında boy göstermeye başladılar. Sıkıntılarının ne olduğu tam anlamıyla anlaşılamamakla birlikte, Devlet Bey’in birlik çağrısının samimiyetsizliğinden dem vuruyorlar. Bu girişimin; tabanı oyalama gayreti, baraj korkusundan kaynaklanan bir girişim olduğunu empoze etmeye çalışıyorlar. Referandum sürecinde bu oltaya takılan birçok sazan gördük, onlar da geldiğimiz noktada hatalarını anlamışlardır diye ümit ediyoruz. Ancak bu durum biraz daha farklı gibi gözükmektedir. Burada kişiye özel yorumlanacak “Anayasa” paketi olmamakla birlikte, tamamen siyasi bir gelişme; ülkesinin mukadderatına sahip çıkmış bir ideolojik harekâtın mensuplarının yeniden omuz omuza verme gayretleri vardır. Bundan kimler rahatsızlık duymaktadır? Eğrisiyle, doğrusuyla, Ülkücülerin evinin, otağının kapısı sıla hasretiyle yanan yüreklere açılmış bulunmaktadır. Ülkücü olmakla onur duyan, birçok değerli dava adamı bu çağrıyı tarihi öneme sahip olumlu bir girişim olarak addederken bu arkadaşların neden gocunduklarını anlamak mümkün değildir.

 Yusuf olmak fitneye dur demektir…

 Doğrusu, O Doçent arkadaşın açıklamalarının çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. O olmasa, mutlaka bu tarz açıklamalar yaptıracak birilerini bulacak ve gündeme taşımaya çalışacaklardır. Üzücü olanı Yusuf Aleyhisselamın yolunda gittiğini söyleyenler, “Taş Medreselerde” Yusuf gibi olmaya çalışanların; bu tuzaklara, bu fitne oyununa düşmüş olmalarıdır. Yusuf olmak; sabrın, ilmin, tefekkürün timsali olmaktır. Yusuf olmak, sağduyulu olmaktır, siyasi gelişmeleri mülahaza ederek büyük bir camiaya, ata ocağına fitne sokmak değildir. Yusufiyelilere düşen; Ülkemizin geldiği noktada, ayrışmaların körüklendiği bir dönemde, buna dur diyecek bireylere teker teker ulaşarak bu kirli oyunu gözler önüne sermektir.

Ülkücülerin birliği noktasında bir tane tuğla olmak…

 Tabanda bu hareketin hafızası olmuş, iş başa düşünce hiçbir fedakârlıktan geri kalmamış, yeri gelmiş çocuklarının ısınacağı kömürü sırtlanarak “Ocak” a taşımış, yeri geldiğinde yırtık ayakkabı ile köy köy gezmiş, bayram vesilesi ile birçok Ülkücü ağabeyimizi, ziyaret etme şerefine nail oldum. Hepsi de, onurla, şerefle yeniden kolları sıvayacaklarını, ellerinden gelen ne ise, yapmaya çalışacaklarını söylemektedirler. Ortak düşünce bu doğrultudadır. Ülkücülerin birliği noktasında bir tane tuğla olabilirsek ne mutlu bize demektedirler.

 Bu çağrı yeniden “Milli Mücadele” çağrısıdır…

 Bu Ülkücü düşmanı basın da mütareke basınıdır. Mütareke basınının oyuncağı olmak arzusunu söndüremeyenler, bizlerin gönlünde derin yaralar açmaktadırlar. Hiç bir makam ve beklenti ile hareket etmeyen, Ülkücü olmanın en büyük paye olduğu düşüncesiyle, gecesini gündüzüne katan insanlara karşı, kimsenin haksızlık etmek gibi bir ayrıcalığı olmamalıdır. Ülkücülük; insanları zorlayarak kabul ettirilmiş bir düşünce değildir. Hiç bir Ülkücü de, sıfatı bilmem nerenin Genel Başkanı olanlardan daha az öneme ve kapasiteye sahip değildir. Bu gün Ülkücülerin tek ihtiyacı; yeterli sevgi ve saygı ortamında birlikte çalışabilmektir. Bu birlik kervanına; adı “Büyük Birlik” olanlarında iştirak etmeleri gerekmektedir. Görüştüğümüz birçok Büyük Birlikçi arkadaşımız gönüllü olarak bu kervana katılmış durumdadır, bu arkadaşlarımızın gayretlerinin iyi anlaşılması ve yeterli kamuoyu desteğinin sağlanması gerekmektedir.

 Bu kimin değirmenine su taşır Yusufiyeli kardeşim?

 Yapılan bu girişimleri, bu açıklamaları Ülkücüler unutmayacaktır. Bir takım yerlerden güç alarak Ülkücülerin Birliğini sabote etme girişimlerinin kimlerin işine geleceğini çok iyi bilmekteyiz. Eğer bu bir gafletse; bu açıklamaların kimin değirmenine su taşıyacağını iyi hesap etmek lazım “Yusufiyeli” kardeşim.

 Ülkemizin sürüklendiği macerayı göremeyenler, yeterli “Ülkücü Olgunluğu”na erişemeyenlerdir. Görüp de siyasi hesaplarla hareket edenler ise ihanet edenlerdir. Bu gün Ülkücülerin birliğine yapılan çağrı yeniden Milli Mücadele çağrısıdır. Kutlu olsun…

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA