DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

HÜZÜN HAZİN VE ACI…

Ne kadar güçlü şu insan denilen mükemmel yaratılan varlık!......Çok güçlüyüz biz insanlar ÇOKKKKKK…………

        Şu dünya da bizimle aynı oksijeni alan veren diğer tüm yaratılanlara bakın bir, ve onları biz insanlarla kıyaslayın!...Mesela kimleri biz insanlarla kıyaslarsak, biz insanlar önde gideriz hiç düşündünüz mü?....Ormanlar Kralı Aslan mesela, ve bizlerden birimizi kıyaslayalım mı?Hadi kıyaslayalım……….İnsan anne çocuğuna nasıl da bağlıdır, nasıl da fedakar, vefakardır ve mesela çocuğu ölen anne ölene kadar acıyla yastadır değil mi?Ya da insan anne yemez yedirir, uyumaz uyutur, dokuz ay şevkatle ve tüm zorluğuyla bebeğini karnında korur ve onu dünya ya geleceği günü sabırla merakla ve sevgiyle bekler…..Ya da insan evlat anne babasından uzağa gidince, sılaya düşünce nasılda onları özler, onları arar ve onları düşünür. Ya da yüreğinde sevda bulunduran insan kız erkek her neyse, giden ya da terk ettiği sevgilisine nasılda üzülür, nasılda hüzüne boğulur, nasılda kederlere koyulur……..

Of of of of biz insanlar ne kadar güçlüyüz de bunu bilmiyormuyuz acaba? Ya da biliyoruz da çaktırmıyor muyuz?!.......Peki ya diğer yaratılanlar bizim kadar güçlüler mi? Mesela Aslan…..O Ormanın Kralı!..güçlü, heybetli ve asil değil mi? Ama bize benzer mi; o?! Mesela yavrusu ölünce oturup başında ağlıyor mu?Mesela sevgilisi onu terk edince karalar bağlıyor mu? Mesela anne babasından çok uzakta bir ormana gitmek zorunda kalınca onları özlüyor mu? Oturup kara kara düşünüyor mu? Annem seni özledim nerdesin?... diyebiliyor mu?

         Sahi Ya Aslan’ın bir yüreği var mı?

                      YOK!

        Ya da zikir eden tüm bitkilerin, ağaçların ve taşların bir YÜREĞİ var mı?

                  YOK!

        Peki biz güçlü ve zavallı insanların yüreği var mı?

                   VAR!

Evet Var!..... İşte bizi güçlü kılan ve zavallı kılan teknik olarak beyne, oradan da tüm ince ve kalın damarlarımıza kan veren, ve bu sayede yaşamımıza devam etmemizi sağlayan, koca koca ve kocaman bir yüreğimiz var….. Bu yürek var ya!... bu yürek! Sadece teknik iş görmüyor ki!!! Bu yürek aynı zamanda hayalet gibi çalışıyor. Varlığını görmüyoruz ama bize acı veren, hüzünlendiren, kederlere koyan, zincirleyen ve daha da neler neler yaptıran da bir, görünmeyen ama en zoru da bu olsa ‘HAYALET’ olan tarafı var….. bu hayalet taraf bizi hem güçlü kılan taraf, hem de zavallı kılan taraf oluyor. Yani, yani, demem oki….biz  güçlü ve zavallı insanlar ormanların Kralı’ndan daha güçlüyüz, ve daha zavallıyız… biz güçlü insanlar bitkilerden, çiçeklerden, ağaçlardan ve taşlardan daha dayanıklıyız ve güçlüyüz ve zavallı!!!!

        Çünkü bizim hem teknik hem hayalet bir organımız var…. Bizi yıkan yakan ve güçlendiren; yaşatan, öldüren neler daha neler yaptıran organımız……Demek oluyor ki; biz güçlü insanlar bu dünya da bizimle aynı oksijeni alıp veren diğer tüm varlıklardan daha güçlüyüz daha zavallıyız ve daha biçareyiz!.... Biz var ya biz güçlü insanlar…. Güçlüyüz, zavallıyız, biçareyiz ve dimdik ayaktayız…. Bizim en çelimsiz görünenimiz bile heybetli Aslan karşısında daha ‘ASLAN’ dır, daha ‘KAPLAN’dır…. Daha dayanıklıdır……..İçimde şöyle bir nara atmak geldi bunların üstüne şimdi….

         HEEEEYTTT beee!.....Savrulun biz güçlü insanlar geliyoruz. Çünkü bu dünya da sadece bizde yürek var…..

‘ACI HER YER DE VE HER MEKANDA ACIDIR VE AYNIDIR İNSAN YÜREĞİNİ SÖKÜP ATAMAZ Kİ;….’

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA