Dünya
Giriş Tarihi : 04-10-2012 02:21

SURİYELİ ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜ

........

SURİYELİ ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜ

10.15 Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi gümrük kapısının karşısında bulunan Suriye’ye ait Akçakale Gümrük Kapısı’nı elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleriyle görüştük. Esad ordusunun ÖSO’nun elinde bulunan gümrük kapısını havan topları ve toplarla bombalaması sonucu gümrüğün büyük bir bölümünün tahrip olduğu görüldü. Gümrüğe yerleşen ÖSO’ya ait 100 asker bulunurken, ÖSO komutanı Nevruz Muhammed, Türkiye’ye 17 km uzaklıktaki Esad ordusunun elinde bulunan Resmilkade’den atılan 130 mm’lik top ile 5 Türk vatandaşının ölümünden üzüntü duyduklarını ve buna misilleme olarak kendilerinin de Suriye ordusuna saldırdıklarını 20 Suriye askerinin öldürüldüğünü 70’inin yaralandığını ileri sürdü. Komutan Muhammed Türkiye’ye düşen topla ilgili iddiaları da kendi ellerinde 130 mm’lik top bulunmadığını belirterek yalanlarken ve Suriye ordusunun maksatlı olarak Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.
Türkiye sınırına yakın Calablos, Aynelarab, Hafze, Meskene, Telabiye, Surk, Rif, Ribirniç yerleşim yerlerinin ellerinde bulunduğunu belirten ÖSO üyeleri en büyük çatışmanın halen Rakka’ya bağlı Tapka ilçesinde yaşandığını bu kentin yarısının Suriyue ordusunun yarısının ise ÖSO’nun elinde bulunduğunu söylediler.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusuna ait karakoldaki çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini iddia etti.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, Türkiye'den yapılan top ateşinin bu sabah saat 06.00 itibarıyla tekrar başladığını söyledi.

Anadolu Ajansı, Akçakale olayından sonra angajman kuralları doğrultusunda sabahın erken saatlerinden itibaren ilçeden Suriye'deki askeri hedeflere top atışı yapıldığını bildirdi.

Akçakale Hudut Taburu 5'inci Bölük'ten gece 01.30 sularına kadar aralıklarla Suriye'deki askeri hedeflere top atışı  gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Ajansı'nın haberine göre, sabahın erken saatlerinde de aynı bölgeden Suriye'deki askeri hedeflere üç kez atış yapıldığı duyuldu.

2'NCİ ORDU KOMUTANI MENDİ: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Akçakale'de bulunan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi," Hepimizin başı sağolsun" dedi. Mendi, Türk ordusunun top atışları sonucu bazı Suriye askerlerinin öldüğü yönündeki bir soruya ise, " Bir şey söyleyemeyeceğim" diye cevap verdi.

AdminAdmin