Dünya
Giriş Tarihi : 20-10-2023 14:30

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye gece saatlerinde 100 saldırı düzenlediği, 7 Ekim'den bu yana 4 bin 137 Filistinlinin hayatını kaybettiği, Batı Şeria'da 930'dan fazla Filistinlinin gözaltına alındığı açıklandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

 İsrail ordusunun Gazze'ye gece saatlerinde 100 saldırı gerçekleştirdiği açıklandı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen Filistinlilerin sayısı 4 bin 137'ye yükseldi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, The Times of Israel haber sitesi, İsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze'ye 100 saldırı gerçekleştirdiğini yazdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 4 bin 137'ye yükseldiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, hayatını kaybedenlerin 1524'ünün çocuk, 1000'inin kadın olduğunu aktardı.

'HAMAS MENSUBU EBU AVDE ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

Öte yandan, İsrail güçlerinin saldırılarında Hamas mensubu Emced Macid Muhammed Ebu Avde'nin de öldürüldüğü iddia edildi. İsrail ordusunun 100 hedefe yönelik saldırısında 'bir yeraltı tüneli, silah deposu ve Hamas'a ait çok sayıda komuta merkezini hedef aldığı' ifade edildi. Bir camiyi de bombalayan İsrail güçleri, buranın 'Hamas tarafından gözlem noktası ve hazırlık alanı olarak kullanıldığını' ileri sürdü.

'BATI ŞERİA'DA 80 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI'

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gece saatlerinde başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü. Açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Beytullahim, Nablus ve Tulkerim kentlerinde 'aralarında Yasama Konseyi üyelerinin yanı sıra iki gazeteci ve eski esirlerin de bulunduğu 80 Filistinlinin İsrail güçlerince gözaltına alındığı' ifade edildi. Açıklamada, İsrail'in 'Filistin halkına karşı sistematik intikam operasyonlarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 930'u aştığı' bilgisi verildi.

İSRAİL BASINI: EĞİTİM ALANINA GİREN YERLEŞİMCİ YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in Maariv gazetesi de Tesalim kasabası yakınlarında 'olağandışı' bir olay yaşandığını aktardı. Habere göre, İsrail ordusunun Tesalim yakınlarındaki askeri eğitim alanına 3 aracın girmesi üzerine İsrail askerleri ateş açtı. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu araçlardan birinin şoförlüğünü yapan bir Yahudi yerleşimci "yanlışlıkla" öldürüldü.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI 14'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci de yaşamını yitirirken,  Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti. Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlenen saldırıda da 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı. 

AdminAdmin