Dünya
Giriş Tarihi : 14-11-2023 21:42   Güncelleme : 14-11-2023 21:45

TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

Türkiye Ana – Çocuk Sağlığı Vakfı’nın her yıl verdiği Atatürk Hizmet Ödüllerinin 29.su Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Girne Öğretmenevin ’de 11 Kasım’da düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

Prof. Dr. Hasan Acar tarafından 1987’de kurulan TAÇSAV Vakfı, gece kondu ve kırsal alanlardaözellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde  çok sayıda ana – çocuk sağlığı ve aile planlaması çalışmaları yürütmüştür.

Binlerce çocuğu toplu sünnet törenleriyle sünneti gerçekleştirildi. Bu yapılan çalışmalar sebebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından iki kez en başarılı vakıf ödülünü aldı. Vakıf bu yıl 29. Düzenlenen Atatürk Hizmet Ödüllerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vermesinin nedeninin Kovid 19 pandemesi esnasında idare ve basın mensupları olarak çok başarılı çalışmalar yapılması ve özellikle basın mensuplarının bu konuda farkındalık yaratması olarak göstermiştir.

İdarenin çok sayıda aşılama ve karantina çalışmalarını başarıyla yürüttüğü ve bunun sonucu olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyada nüfus başına en az ölüm oranını yakalayarak beş ülkenin arasına girmesini sağladı. Bu açıdan hem bu başarı öyküsü hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınırlılığını arttırmak gayretiyle Atatürk Hizmet ödülünü veren Vakıf, başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere yaptığı çalışmalarla göz dolduran ve ada halkının kalbini kazanan  Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu ve toplamda 19 kişi bu ödüle layık görüldü. Akademik sahadda GAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmi Özer, Kıbrıs İlim Üniversitesi Prof. Dr. Osman Yıldız, GAÜ Hemşirelik Okulu Müdürü Dr. Osman Özpar; sağlık alanında LETAM Görüntüleme Dr. Arkın Akalın; şiir dalında Adanın en büyük şairlerinden Oktay Öksüzoğlu; iş kolu dalında iş insanı Turan Yüksel, Naci Kaya; basın ve yayın dalında BRT’den Bade Demir Serakıncı, Ceren Aksu, Kanal  T’den Mahmut Doğan, Haber Kıbrıs’tan Doğan Samer, Kıbrıs Gazetesi’nden Nihan Yücel, Sebahattin İsmail, ADA TV’den Aslıhan Ünver, Güneş TV’den Ertaç Hazer, Diyalog gazetesinden Reşat Akar ve Genç TV’den Burhan Canbaz ödüllerini almıştır.

AdminAdmin