Sivas
Giriş Tarihi : 04-06-2013 11:00

SİVAS'TA KESK'TEN UYARI GREVİ

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kent meydanında grev başlatarak Gezi Parkı olaylarına tepki gösterdi.

SİVAS'TA KESK'TEN UYARI GREVİ

Kent meydanında toplanan KESK üyeleri adına bir basın açıklaması yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Elif Karadeniz, "Bilindiği üzere KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle 5 Haziran'da uyarı grevi yapacağımızı ilan etmiştik ancak Gezi Parkı'nın ranta açılmasına karşı 7 gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü, insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmektedir" dedi.

 

"Halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok sayanların vahşetini kınıyoruz" ifadelerini kullanan Karadeniz, "Daha önce 5 Haziran'da yapacağımızı ilan ettiğimiz grevimizi bugün saat 12.00 itibarıyla başlattık. İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye" talebiyle yapılacak Grevimiz 5 Haziran Çarşamba günü de devam edecek ve kitlesel biçimde meydanlara çıkacağız" diye konuştu.

 

Grup, basın açıklamasında ardından kent meydanına grev çadırı kurdu.

AdminAdmin