Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-05-2013 06:28

DANIŞTAY BAŞKANININ YUMURTALI PROTESTO KORKUSU

Karakullukçu'nun Sivas'ta katıldığı konferansa, korumaları şemsiye ile geldi.

DANIŞTAY BAŞKANININ YUMURTALI PROTESTO KORKUSU

CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Sivas Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrenci korosu tarafından Sivas yöresine ait türkülerden oluşan mini bir konser verildi. Daha sonra Danıştay Başkanı Hüseyin Hüsnü Karakullukçu'nun özgeçmişi okunarak 'Türk Yargı Sistemi ve Danıştay' konulu konferansa geçildi.

 

Devlet, başkanlık, bakanlık gibi kavramların toplumda kanıksandığını ancak içeriğin tam olarak bilinmediğini belirten Karakulukçu, "Devlet tüzel bir kişiliktir. Devlet, yasama-yürütme ve yargıdan oluşur. Devletlerin varlığını ve işleyişini yazılı veya örfi anayasalar belirler. Bizim Anayasamız 1921 yılında hazırlanmıştır ve 24'te değiştirilmiştir. 61'de tekrar değişmiştir. 82'de yine değiştirilmiş ve bu değişikliğe halkın yüzde 95'i onay vermiştir.

 

Ama bunları kabul ederken yeteri kadar özgür değildik, üzerimizde baskı vardı. Bu Anayasa artık çoğunluğun ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Biz bu Anayasayı değiştirmek istiyoruz.

 

Çoğunluğun kabul ettiği, halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen ve ülkemize yakışan bir anayasamız olsun istiyoruz" dedi. Karakullukçu ayrıca Danıştay'ın kuruluşu ve işleyişi konusunda da bilgi verdi.

 

Konferans sonrasında Rektör Faruk Kocacık, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'ya plaket verdi. Danıştay Başkanı Karakullukçu'nun korumalarının konferans salonunda yanlarında şemsiye bulundurmaları ise dikkat çekti.

AdminAdmin