Gündem
Giriş Tarihi : 30-04-2013 09:54

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE BAZI SORUŞTURMALAR NEDEN KAPATILIYOR

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde lüzumlu lüzumsuz her konuda soruşturmalar açılırken, bazı ciddi soruşturmaların üstü neden kapatıldığı merak edilmektedir.

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE BAZI SORUŞTURMALAR NEDEN KAPATILIYOR

Özellikle mali konularda olunca, ucu kime değerse değsin, işin sonuna kadar götürülmesi, yöneticilerin temel sorumluluklarından değil midir?

Öyle öğretim üyeleri var ki, gündüz ve gece, birçok derslere kendi girmesi gereken derslerin yerine asistanlarını sokmakta ve üstelik bu asistanların ücretlerini kendi hanelerine yazdırmaktadırlar. En son bu duruma bir örnek Gop Üniversitesinin Eğitim Fakültesinde yaşandı. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında Öğretim üyesi Tahsin İlhan, girmekle sorumlu olduğu derslere asistanını sokunca, yine bu fakültede öğretim üyesi olan ve teyze çocukluğu gibi bir akrabalık bağıda bulunan Yrd. Doç. Dr. Rukiye Şahin’in Rektör Mustafa Şahin’i telefonla araması üzerine, soruşturma açılıyor.

Soruşturmada muhakkik olarak yine aynı Eğitim Fakültenin bir önceki dekanı olan Mustafa Baloğlu’na veriliyor. Soruşturma ilerlerken, artık kimler devreye giriyorsa, yürütülen bu soruşturma sonlandırılıyor.

Bu durumda merak edilen sorular şunlardır. Eğitim Fakülteleri öğretmen yetiştiren eğitim kurumların başında gelmektedir. Her yönüyle örnek kişiliklerin bilimsel yönleri de dahil olmak üzere burada görev yapan öğretim üyelerinin örneklik etmesi gerekir. Madem bir asistan bir dersi verecekse öğretim üyesine ne gerek var? Dersin sorumlusu öğretim üyesi ise, asistanını nasıl yerine sokabiliyor. Asistanını sokuyorsa, ücreti hangi kriterlere göre belirlenmiştir. Asistanının ücretini bir öğretim üyesi hangi kriterlere göre kendi hesabına kaydediyor. Bu durum tespit edilmesine ve soruşturma başlatılmasına rağmen neden soruşturma yarım bırakılmıştır.

 

AdminAdmin