Sivas
Giriş Tarihi : 29-04-2012 16:22

CHP’DE YENİ İL BAŞKANI KARASU…

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanlığı 34.Olağan Kongresi hafta sonunda gerçekleştirildi. 3 adayla gidilen kongrede 2 aday yarışırken, CHP’nin yeni il başkanı Ulaş Karasu oldu.

CHP’DE YENİ İL BAŞKANI KARASU…

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, parti olarak muhalefet yapma anlayışları ve siyaset yapma biçimlerinin değiştiğini belirterek, ”Eleştiriyoruz ama hemen seçeneğimizi de ortaya koyuyoruz” dedi.

Matkap, Sivas deyince aklına dünyada eşi görülmemiş Kurtuluş Savaşı, cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiğini söyledi. Sivas Kongresi’ne en çok şükretmesi gerekenlerin üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını savunan Matkap, ”4 Eylül 1919′da Sivas’ta kongre toplandığı zaman Türkiye’de toplu iğne yapacak sanayi dahi yoktu, ulaşım imkanları yoktu, ticaret hayatı yoktu. Şu an dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. 600 yıl boyunca insanlar o güne kadar bir teba olarak, kul olarak yaşamıştı. Şimdi her birimiz özgür insanlar olarak yaşıyoruz, onurlu insanlar olarak yaşıyoruz” diye konuştu.

Matkap, ”Sivas’ın kıymetini herkesin özel olarak bilmesi gerekiyor. Cumhuriyet’in değerini kimse düşüremez. Eğer o günkü temeller yanlış atılmış olsaydı bugün dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olmazdık” ifadelerini kullandı. Eğitimin bir toplumun geleceğini şekillendiren, belirleyen bir etkinlik olduğunu belirten Matkap, ”Eğer temel eğitim düzeyinde bir siyasal parti bir değişiklik ihtiyacı hissediyorsa bunu ilgililerce aylarca tartışır, belli bir noktaya geldikten sonra da bunu programına taşır” dedi. Matkap, konuşmasında hükümetin politikalarını da eleştirdi.

KORKUT ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlk başta 3 adayın yarışacağı genel kurulda, adaylardan mevcut il başkanı Cahit Korkut adaylıktan çekildiğini açıkladı. Diğer iki aday Ulaş Karasu ve Muharrem Ayyıldız başkanlık için listelerini sundu.

Eski il başkanı Cahit Korkut’un son anda  Ulaş Karasu lehine adaylıktan çekilmesi sonucu başkanlığı 122 oy alan Ulaş Karasu kazanırken Muharrem Ayyıldız 81 oy da kaldı.

Kongreye CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin de katıldı.

 

 

 

 

AdminAdmin