Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-10-2011 14:26

CHP'Lİ ALÇIM'DAN ZAMMA TEPKİ

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, doğalgaz ve elektrik zamlarının ardından yapılan ÖTV zamlarına da tepki gösterdi. Hükümetin vatandaşa israftan kaçınma ve ayağını yorganına göre uzatma çağrısına sert çıkan Alçın "Halkımız israf yapacak kadar bol olanaklara sahip mi ki israf etsin" dedi.

CHP'Lİ ALÇIM'DAN ZAMMA TEPKİ

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, doğalgaz ve elektrik zamlarının ardından yapılan ÖTV zamlarına da tepki gösterdi. Hükümetin vatandaşa israftan kaçınma ve ayağını yorganına göre uzatma çağrısına sert çıkan Alçın "Halkımız israf yapacak kadar bol olanaklara sahip mi ki israf etsin" dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Zeki Alçın, hükümetin yakın zamanda elektriğe yüzde 10, doğalgaza yüzde 15 oranında zam yaptığını, yoksul ve dar gelirli olan nüfusun yüzde 70'inin bu zamlarla daha da yoksullaştığını vurguladı. Alçın, Maliye Bakanı'nın bu zamları tütün ve tütün ürünleri üzerindeki vergilerin güncellenmediğini belirttiği ve zamları "güncelleme" olarak değerlendirdiğini de hatırlatarak, "Sigaralarda kullanılan tütünlerin yüzde 80'inin ithal olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tütün üreticisinin ve fabrikaların hangi dönemde yok edildiğini unuttu mu? Acaba! kısa süre önceye kadar biz kendi tütünümüzü kendimiz üretiyorduk. TEKEL direnişi hala hafızalarda. Babacan unutsa da biz unutmayız. Tekel işçisi unutmaz" dedi.
Hükümet üyelerinin ekonomide yavaşlamanın yaşanacağı bu dönemde vatandaşa "ayağını yorganına göre uzat" tavsiyesinde bulunduğunun da altını çizen Zeki Alçın şunları kaydetti:
"İsraf yapan vatandaş nerede. Halkımız israf yapacak kadar bol olanaklara sahip mi ki israf etsin. Büyük bir kısmı asgari ücretle çalışan insanımız, hangi lüks tüketim ürününe sahiptir. Ayağını örtecek yorganı bile bu iktidar döneminde kaybetmiştir. Halkımız yokluk ve yoksulluk içinde çırpınırken, hükümet üyeleri 'Porsche yerine Fiat'a binin' diyebiliyorlar. Bülent Arınç 'Bu zamlar, 74 milyonu ilgilendirmiyor. Zenginlerden alıyoruz bunu' diyor. İçkiyi de zaten az için. Doğalgazı, elektriği sadece zenginler mi kullanıyor. Ya da bu ülkede zengin sayısı ne kadardır. Zengin sayısının asgari ücretliye oranı nedir? Türkiye son 1.5-2 ay içinde yüzde 30 develüasyon yaşadığına göre vatandaşın daha çok fatura ödeyeceği kaçınılmazdır. Halka çıkan bu faturayı yine esnaf, memur, işçi ödeyecek, sabit gelirli ödeyecektir. Adına güncelleme de deseniz hiç kimseyi kandıramayacağını, vatandaşın üstüne kabus gibi çöken bu zamları CHP olarak protesto ediyor, sizi halkımıza şikayet ediyoruz."

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / ÇİĞDEM KILIÇ / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

 

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK