Bölgesel
Giriş Tarihi : 22-08-2011 17:28

KASTAMONU'YA DA KASTAMONULU'YA DA YAKIŞIR BİR ŞENLİK OLDU

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun, 20 ile 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Mini Derby, At Terbiyesi ve Atlı Dayanıklılık yarışları, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda gerçekleşti.

KASTAMONU'YA DA KASTAMONULU'YA DA YAKIŞIR BİR ŞENLİK OLDU

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun, 20 ile 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Mini Derby, At Terbiyesi ve Atlı Dayanıklılık yarışları, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda gerçekleşti. 

Kapalı ve açık manejleri ile binicilik alanında ülkemizin sayılı tesisleri arasında yer alan İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda, iki gün boyunca, Atlı Dayanıklılık ve Mini Derby Kupa yarışları yapıldı.
"İlk Kupa İlk Heyecan" sloganı ile düzenlenen Daday Binicilik Yarışması'na, ülkemizin dört bir yanından biniciler katıldı ve 28 at yarıştı. Biniciler, iki gün süren yarış sırasında, hünerlerini sergiledi.
Yarışların sonunda; Atlı Dayanıklılık 50 kilometre Kaymakamlık Kupası yarışmasında; Kemal Arda birinci olurken, Kudret Çelik ve Simge Özaltındere müşterek ikinci, Efe Çehreli dördüncü oldu. Dereceye girenlerin kupaları, Daday Kaymakamı Nevzat Karkacı tarafından verildi.
Mini Derby kupa yarışlarında ise, Tolga Aydın birinci olurken, Cem Alpdemir ikinci, Yıldız Yüksek üçüncülüğü aldı.
Engel Atlama yarışlarında 90 cm. Genel Derecede, Yıldız Yüksek birinci, Sergen Altun ikinci, Tolga Aydın üçüncü, Cem Alpdemir dördüncü ve Cahide Topsakal beşinci sırada yer aldı. Dereceye girenlerin kupaları, İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.
Engel Atlama Çalışma Parkurlarının 100 cm. Yükseklik yarışında ise genel dereceler; Simge Özaltındere birinci, Tolga Aydın ikinci, Cahide Topsakal üçüncü, Kudret Çelik dördüncü, Güner Erturgut beşinci oldu. Valilik Kupası olarak verilen ödüller, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Ali Küçük tarafından verildi.
Dereceye giren at sahiplerine, kupa ile para ödülleri verildi.

Kastamonu Valisinin oğlu, binicilik lisansı aldı

Türkiye Binicilik Federasyonu ve İksir Resort Town Tatil Kasabası işbirliği ile Kastamonu- Daday’da ilk kez düzenlenen ulusal yarışa; Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Daday Kaymakamı Nevzat Karkacı, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İlçe Emniyet Amiri Mesut Şahin, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Ali Küçük, İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş  katıldı.
Yarışın ilk etabı olan 25 kilometrelik atlı dayanıklılık yarışması, lisans almak isteyen biniciler tarafından gerçekleşti ve İksir Binicilik Tesislerinde lisans eğitimlerini alan Özgür Topçu ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın oğlu Bahadır Bektaş ile İstanbul’dan yarışlara katılan Yasemin Çehreli, lisans almaya hak kazandı. 

Daday, binicilik alanında marka olacaktır

Daday’ın binicilik alanında marka olacağını ifade eden İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları söyledi:
“İşletmemizde, profesyonel eğitmenler tarafından binicilik eğitimleri, faaliyete başladığımız günden itibaren devam ediyor ve profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, Türkiye Binicilik Federasyonu ile düzenlediğimiz yarışlar ile de, bu alanda Daday’ın bir marka olmasını hedefliyoruz. Daday kültüründe, atın önemi farklıdır. Eğitim ve alt yapı desteğiyle Daday’ın, binicilik konusunda önemli bir noktaya geleceğine inanıyoruz. Bu etkinlikte, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş başta olmak üzere, İlçe Kaymakamı Nevzat Karkacı, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Binicilik yarışması sırasında, Daday İlköğretim Okulu’nun hazırladığı halk oyunu gösterileri organizasyona renk kattı.

Uçsuz bucaksız bin bir ton yeşilin, sarının, turuncunun, mavinin tek karede olduğu Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası, Cennet’ten bir köşe olarak ‘Yaşam İksiri’ni sunuyor.
Bol oksijeniyle ciğerlerinizi, görselliğiyle ufkunuzu, 50’nin üzerinde aktivitesiyle yaşamınızı renklendiren İksir Resort Town Tatil Kasabası, 5 duyuya hitap ediyor yetmiyor; bedeninizi ve ruhunuzu besliyor. “Her gün yeniden doğmak” sloganını benimseyen İksir Resort Town’da, 50’nin üzerinde aktivite yapılıyor ve hayata renk katıyor.
Matematik öğretmeni İksir Aydın ve ailesi, hayallerindeki yaşamı, memleketi Kastamonu Daday’da hayata geçirmek için yola çıkıyor ve hayallerini gerçekleştiriyor. Kısaca, düşündükleri yaşamı ve tatili; doğa düşkünü ve doğaya dost olan dostları ile paylaşmak istiyor.
Aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını anlatan İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam İksiri’ formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenme ve 365 günün gizemini yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. Misafirlerimizi, gelincik, kızılcık, kiren şurupları ile karşılıyoruz. Doğal reçeller, marmelatlar ikram ederek uğurluyoruz. Özetle, yaşam kasabamızda, dün ile bugünü, nostalji ile teknolojiyi harmanladık ve herkesin hayali olan çok özel bir tesisi hayata geçirerek, hazırladığımız ‘Yaşam İksiri’ni tüm dünyanın paylaşımına sunuyoruz” diyor.
 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK