Turizm
Giriş Tarihi : 17-08-2011 00:24

ATSEVERLER CENNET KASTAMONU'YA GELİYOR

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun, 20 ile 21 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği Mini Derby ve Atlı Dayanıklılık yarışları, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda gerçekleşecek.

ATSEVERLER CENNET KASTAMONU'YA GELİYOR

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun, 20 ile 21 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği Mini Derby ve Atlı Dayanıklılık yarışları, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda gerçekleşecek.
Kapalı ve açık manejleri ile binicilik alanında ülkemizin sayılı tesisleri arasında yer alan İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda, Atlı Dayanıklılık ve Mini Derby Kupa yarışları yapılacak.
Türkiye Binicilik Federasyonu ve İksir Resort Town Tatil Kasabası işbirliği ile Kastamonu- Daday’da ilk kez düzenlenecek olan ulusal yarışın, geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. İksir Resort Town’un ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışlar ile Daday’ın atlı sporlar denilince ilk sıralarda yer alması hedefleniyor.

Ülke genelinden, 30’a yakın binici katılacak

Mini Derby ve Atlı Dayanıklılık yarışlarına; ülke genelinden 30’a yakın binicinin katılması bekleniyor. Binicilik şenlikleri içerisinde, doğanın içinde yaklaşık 35 kilometrelik doğal parkurda atlı dayanıklılık yarışları da yapılacak.

Profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedefliyor

İksir Resort Town Tatil Kasabası, 50’nin üzerindeki aktivite ile yaşama renk katıyor. Bu aktivitelerden biri de, kapalı ve açık manejde profesyonel binicilik eğitimleri verilmesidir. Profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “İşletmemizde, profesyonel eğitmenler tarafından binicilik eğitimleri, faaliyete başladığımız günden itibaren devam ediyor ve profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, Türkiye Binicilik Federasyonu ile düzenleyeceğimiz yarışlar ile de bu alanda Daday’ın bir marka olmasını planlıyoruz. Daday kültüründe, atın önemi farklıdır. Eğitim ve alt yapı desteğiyle Daday’ın, binicilik konusunda önemli bir noktaya geleceğine inanıyoruz” dedi.

www.iksirresorttown.com
Tel: 0366 616 10 16


Uçsuz bucaksız bin bir ton yeşilin, sarının, turuncunun, mavinin tek karede olduğu Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası, Cennet’ten bir köşe olarak ‘Yaşam İksiri’ni sunuyor.
Bol oksijeniyle ciğerlerinizi, görselliğiyle ufkunuzu, 50’nin üzerinde aktivitesiyle yaşamınızı renklendiren İksir Resort Town Tatil Kasabası, 5 duyuya hitap ediyor yetmiyor; bedeninizi ve ruhunuzu besliyor. “Her gün yeniden doğmak” sloganını benimseyen İksir Resort Town’da, 50’nin üzerinde aktivite yapılıyor ve hayata renk katıyor.
Matematik öğretmeni İksir Aydın ve ailesi, hayallerindeki yaşamı, memleketi Kastamonu Daday’da hayata geçirmek için yola çıkıyor ve hayallerini gerçekleştiriyor. Kısaca, düşündükleri yaşamı ve tatili; doğa düşkünü ve doğaya dost olan dostları ile paylaşmak istiyor.
Aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını anlatan İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam İksiri’ formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenme ve 365 günün gizemini yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. Misafirlerimizi, gelincik, kızılcık, kiren şurupları ile karşılıyoruz. Doğal reçeller, marmelatlar ikram ederek uğurluyoruz. Özetle, yaşam kasabamızda, dün ile bugünü, nostalji ile teknolojiyi harmanladık ve herkesin hayali olan çok özel bir tesisi hayata geçirerek, hazırladığımız ‘Yaşam İksiri’ni tüm dünyanın paylaşımına sunuyoruz” diyor.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK