Dünya
Giriş Tarihi : 12-06-2011 15:01

17 İSVEÇLİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

İsveç gazetesi Sundsvall Tidning'in haberine göre iki gün önce akşam saatlerinde Antalya'ya gelen 188 kişilik İsveçli turist grubundan 17 kişi otellerine yerleşmeye fırsat bulamadı. Havaalanından otellerine doğru giderken otobüste fenalaşan turistler apar topar hastaneye kaldırıldı.

17 İSVEÇLİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

İsveç gazetesi Sundsvall Tidning'in haberine göre iki gün önce akşam saatlerinde Antalya'ya gelen 188 kişilik İsveçli turist grubundan 17 kişi otellerine yerleşmeye fırsat bulamadı.  Havaalanından otellerine doğru giderken otobüste fenalaşan turistler apar topar hastaneye kaldırıldı.

İsveçli tur operatörü Ving'in Türkiye'ye getirdiği ve Sun Express'in taşıdığı turist grubundan 17 kişinin uçakta yedikleri yiyeceklerden zehirlenmesi vakasının ardından Ving sözcüsü Magdelena Öhrn Sundsvalls Tidning'e yaptığı açıklamada "Yaşananlara uçaktaki yiyeceklerin neden olduğunu düşünüyoruz. Yolculara sunulan mönüden tavuk örneği aldık ve Sun Express laboratuar testlerine başladı" şeklinde konuştu.

SUN EXPRESS'TEN AÇIKLAMA: "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Olayın ardından Sun Express TurizmGüncel aracılığıyla kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklama metnini aynen yayınlıyoruz.

"08.06.2011 tarihinde Finlandiya’nın Vaasa ile  İsveç’in Borlange ve Lulea havalimanlarından Antalya’ya gerçekleştirdiğimiz 3 uçuşumuzda hiç istenmeyen bir hadise yaşanmıştır. Bu uçuşlarımızda kendilerini kötü hisseden bazı yolcularımız Antalya’ya inişlerini takiben doktor gözetimine alınmıştır.

Hasta yolcular hakkında bilgi alan ekiplerimiz, yolculara yardımcı olabilmek maksadıyla uçakların inişlerinde hazır bulunmuş, mevcut tüm bilgileri toplamış ve yemek örneklerini tahlil için resmi laboratuvarlara göndermiştir.

SunExpress şirket doktoru ve  Özel Destek Ekibi üyeleri, yolcularımızı hastanede ziyaret ederek ihtiyaçlarını gidermiştir. Söz konusu yolcularımızın hiçbirinde ciddi bir sağlık sorunu bulunmamış ve geçen süre zarfında hepsi taburcu edilmiştir.

Bu hadiseden dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtir, SunExpress’in ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde hadiseye neden olan konunun tespit edilmesi için tüm gücüyle çalıştığını ifade etmek isteriz.

Araştırma sonuçları belli olur olmaz bu bilgileri de kamuoyuyla paylaşacağımızı iletmek isteriz."

 
 

AdminAdmin