Sivas
Giriş Tarihi : 07-08-2020 22:10

Ay Yıldız Mimarili Cami İbadete Açıldı

Ay ve yıldız şeklindeki mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Ay Yıldız Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Ay Yıldız Mimarili Cami İbadete Açıldı

Sivas'ta yapımına 2017 yılında başlanan, Ay-Yıldız şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Ay Yıldız Cami'nin açılışı için tören düzenlendi. Sivas Belediyesi ve hayırsever vatandaşların iş birliğiyle yaptırılan caminin açılış törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen camide yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500 kişi, hilal şeklindeki avlusunda ise 5 bin kişi namaz kılabilecek. Camideki açık ve kapalı alanlarda toplamda 8 bin 400 kişi aynı anda ibadetini yapacak.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programda ay yıldız camiyi anlatan kısa video gösterisi izlendi.

Açılışta konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, böylesine güzel bir caminin açılışı yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Sivas'ımızda güzel bir cami, güzel bir mescidin açılışını yapıyoruz. Tabi bunun birçok anlamı da var. Bir şehirde nasıl İstanbul deyince Ayasofya akla geliyor, Ankara deyince Kocatepe, Bursa deyince Ulu Cami geliyorsa Sivas'ımız bundan sonra bir de Ay Yıldız Camii ile akla gelecek. Bu işe emek veren, destek veren, omuz veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim; birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. ezanlarımızı dindirtmesin, bayrağımızı indirtmesin, vatanımızı böldürtmesin. Bu Covid-19 illeti hepimize bir kez daha gösterdi ki camiler, cemaatle anlam kazanıyor. Bize düşen görev camilerimize sahip çıkmaktır. Yapımında emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Cemaati bol olsun." dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Bu eserin temelinden bu zamana kadar gelmesinde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ecdadımız gittikleri ve fethettikleri yerlere İslam'ın mührünü cami ve mescitlerle vurmuştur. Camilerimizin minareleri tevhidin sembolü, ezanları şehadetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesidir. Sivas'ımızda işlevselliği ve mimarisiyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Ay Yıldız Cami'nin açılışı bizleri mutlu etmektedir. Bu cami gelecek nesillerimize miras bırakabileceğimiz nadide bir eser olacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami ibadete açılarak Cuma Namazı kılındı.

 

AdminAdmin