Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-09-2015 15:16

BİR ÖĞRETİM ÜYESİ SORUYOR, “HASTALIK İYİ BİR MÜDAHALE İLE DÜZELTİLEBİLİNİR Mİ?”

Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevli bir Öğretim Üyesi tarafından gazetemize bir metin gönderilerek, “Hastalık iyi bir müdahale ile düzeltilebilinir mi? İki kasap acıyıp kesilmemesini düşünür ve ilaç verirse bu bir işe yarar mı?” gibi sorular içeren bir yazı kaleme alındığı görülüyor.

BİR ÖĞRETİM ÜYESİ SORUYOR, “HASTALIK İYİ BİR MÜDAHALE İLE  DÜZELTİLEBİLİNİR Mİ?”

Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevli bir Öğretim Üyesi tarafından gazetemize bir metin gönderilerek, “Hastalık iyi bir müdahale ile  düzeltilebilinir mi? İki kasap acıyıp kesilmemesini düşünür ve ilaç verirse bu bir işe yarar mı?” gibi sorular içeren bir yazı kaleme alındığı görülüyor. Soruları konunun uzmanı olmadığımızdan, doktor olmadığımızdan, siyasetçi hiç olmadığımızdan kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi tarafından hangi sebeple, kim/i/leri, neyi kast ederek bu yazıyı kaleme aldığı bilinmezken en yakın 1 Kasım’ı akla getiriyor !..

İŞTE ÖĞRETİM ÜYESİNİN SORULAR İLE DOLU O İLGİNÇ YAZISI…

 

“Akşam bir yerlerde birileri sohbet ederken ortaya birçok sorunun atıldığı söylendi.

İlginç yorumlar da yapılmış. Beş kasap bulaşıcı hastalığı olan bir koyunu kesmeye karar vermişler, sonra düşünmüşler koyunun bundan haberinin olması herhangi bir şey fark ettirir mi? Koyunun kendinin kesileceğinden haberdar olmasının bir anlamı ya da yararı olur mu? Yoksa koyun koyun gibi mi düşür ve yine saçma sapan mı davranır? Hastalık iyi bir müdahale ile  düzeltilebilinir mi? İki kasap acıyıp kesilmemesini düşünür ve ilaç verirse bu bir işe yarar mı? Bu koyunun kesilmemesi hastalığı büyütür ve tüm sürü telef olur mu?

Yapılan hatalar tekrarlanır ve sürü iyice hastalık kaparsa sorumluluğu kimler üstlenir? Sağlıklı yeni birçok koyundan daha iyi bir nesil üretilebilinir mi? bu hasta koyun iyileşse de yeniden hastalanır mı, bir garantisi var mı? Kesmek kolay ama iyi kaliteli koyun piyasada var mı? Yeni koyun da hastalıklı çıkar sürüyü perişan eder mi? Diğer koyunlar da hastalık kaparlar mı? Hastalıklı koyun neden hasta oldu, sonradan mı kaptı yoksa kronik bir hastalığı vardı  da sonradan  akut hale mi çevrildi?

Koyunu iyileştirmenin çaresi var mı? Zaman yeter mi? Zaman kaybetmeden Koyunu kesip sağlıklı nesiller için çalışmak mı lazım? Hastalıklı koyundan ne kadar hayır gelir, üstelik hala yanlış yerlerde meleyip duruyor, onun kendi canını kurtaracak gücü bile kalmamış? Üstelik durumunu ve neler olduğunu daha farkında bile değil?

Tedavi uzun, yorucu ve zahmetli olabilir, üstelik sonuç alınacağı bile şüpheli, bir de koyunun anlama kapasitesi de düşük. Sence bu durumda Kasaplar kesme zevkinden ve hırslarından dolayı ya da kesmeyi sevdikleri için mi koyunu keserler yoksa durum vaziyet bunu gerektirdiği için mi? daha bir çokkkk soru sorulmuş ve yorumlar yapılmış.

İstenilen tek şey sağlıklı gelecek nesiller bırakmakmış, hastalık daha da büyümeden önlemek gerekirmiş...

AdminAdmin