Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-08-2014 00:32

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR…

Cumhuriyet Üniversitesi’nin bazı alanlarda yaşadığı ihtiyaçlar, üniversite yönetimi harekete geçirdi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR…

Öğrenci sayısının sürekli artması bağlı olarak var olan kütüphanenin yeterli olmadığı üniversitede yeni bir kütüphane projesi hazırlandı. 9 bin metrekare olarak planlanan yeni kütüphane binasının ihalesi tamamlandı. Planlananlara göre ise eylül ayında ilk kazma vurulacak. Üniversitenin önemli ihtiyaçlarından birisi olarak gördüğü önemli projelerden birisi de konferans salonu. Mevcut 480 kişilik konferans salonu özellikle büyük çaplı ve uluslar arası etkinliklere yetmemesi sebebiyle yeni bir konferans binası yapılması gündeme geldi. İhtiyaçları göz önüne alarak harekete geçen üniversite yönetimi bin 300 kişilik büyük bir konferans salonunu üniversiteye kazandıracak. Projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Eğitim sektöründe 2014 yılında devam eden 7 tane projemiz var. Bunlardan ilki kütüphane projesi. Kütüphanemiz var ama şu anda yeterli değil, öğrenci sayımız da arttığı için yeni bir kütüphane binasına ihtiyacımız var. Yeni kütüphane binamız ihtiyaçları karşılayacak şekilde 9 bin metrekare olarak planlandı. Şu anda ihalesi bitti. Eylül ayında inşallah temeli atılacak. Bir de konferans salonu projemiz var. Üniversitede konferans salonu var 480 kişilik. Ama etkinliklere yetmiyor. Özellikle büyük çaplı, uluslar arası etkinliklere yetmiyor. Bir etkinlik yapmak istiyoruz ama salon küçük bulunulduğunu için örnek veriyorum Erzurum’a gidiliyor. Bu sıkıntıları aşmak amacıyla 10 bin metrekarelik yeni bir kültür merkezi kazandıracağız. Bunun içinde bin 300 kişilik büyük bir salonun yanında küçük salonları olan bir kültür merkezi planladık. İnşallah sadece üniversitemize değil şehrimize de hizmet edecek. Çünkü böyle bir salon şehrimizde de yok. En büyüğü 500 kişilik. Ona da büyük cevap verecektir diye umuyoruz” dedi.

LABORATUAR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Üniversitenin 2014 yılı yatırım bütçesinin 35 milyon 350 bin TL olduğunu ifade eden Rektör Kocacık, şu an için tamamlanan tek projelerinin merkezi araştırma laboratuarı olduğunu kaydetti. 10 milyon 480 bin TL’ye mal olan projenin çevre düzenlemesinin yapıldığını vurgulayan Kocacık, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla laboratuarın açılışının yapılacağının müjdesini verdi. Kocacık şu ifadeleri kullandı: “2014 yılında tamamlanan bir tek projemiz var. O da 10 bin 400 metrekarelik merkezi araştırma laboratuarıdır. Bu laboratuar bölgedeki en büyük laboratuardır. Öncelikle Kalkınma Bakanlığı 3.100 metrekare olarak inşaat izni vermişti. Ama ihalesi 10.400 metrekare yapılmıştı. Bu yanlışlığı düzeltmek benim 9 ayıma mal oldu. Ama çok şükür Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın destekleriyle şu anda kendi öz kaynaklarımızla bitme noktasına gelmiş bulunuyor. 10 milyon 480 bin TL’lik bir harcama ile teslim aldık” ifadelerinde bulundu.

TEÇHİZATIN YARISI ALINDI

Merkezi araştırma laboratuarının açılması kadar içinin makine ekipmanlarıyla donatılmasının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Kocacık, bu kapsamda cihazların yüzde 50’sinin alındığını belirtti. Makine teçhizatının kalan yüzde 50’sinin ise ihale sürecinin devam ettiğini dile getiren Kocacık, merkezi araştırma laboratuarında kanser araştırmaları, yenilenebilir enerji araştırmaları ve mühendislik araştırmaları olmak üzere 3 kolda çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

AdminAdmin