Sivas
Giriş Tarihi : 25-01-2017 02:08

Sivas, yine Yabana Atıldı!

Sağlık turizminin alt dallarından birisi olan termal turizm potansiyelinin Türkiye´de geliştirilmesi için master planı hazırlandı.

Sivas, yine Yabana Atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizesinde geliştirilen plan kapsamında “termal kentler” oluşturulmasına karar verildi. Güney Ege, Güney Marmara, Frigya ve Orta Anadolu olmak üzere 4 bölgenin oluşturulduğu planda 17 il yer aldı. Bu iller; Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yozgat olarak belirlendi.

Kangal Balıklı Kaplıca, Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik´in yanı sıra termal turizm konusunda önemli değerleri bünyesinde barındıran “Sultan Şehir” Sivas´a, “termal kentler” listesinde yer  verilmedi. Adeta kaplıcaların başkenti konumunda bulunan ilimizin birçok hususta olduğu gibi bu konuda da yabana atılması büyük tepki topladı. İllerin ekonomisinin kalkınması noktasında önemli bir potansiyel olan termal turizm ile ilgili master planına Sivas´ın dahil edilmesi noktasında yetkililerin hareket geçmesi bekleniyor.

AdminAdmin