Gündem
Giriş Tarihi : 01-12-2022 23:52

MGK toplantısı sona erdi: Her adım kararlılıkla atılacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, Türkiye'nin güney sınırlarında icra edilen operasyonların tek hedefinin terör örgütleri olduğu belirtilerek, bölgede hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

MGK toplantısı sona erdi: Her adım kararlılıkla atılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantı, 3 saat 10 dakika sürdü.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir. Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır" denildi.

'Adaların silahlandırılması faaliyetlerine son verilmesi' vurgusu

Yunanistan'la yaşanan gerginliğe de değinilen bildiride, "Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan'dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimizin altı çizilmiştir" diye belirtildi.

Bildiride, "Yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

'KKTC'nin gözlemci statüsüne kabulünden memnunuz'

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş, diğer uluslararası kuruluşlarla ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir."

Haberler

AdminAdmin