Değerli Egemen Gazetesi sevdalıları, bilindiği üzere yıllardır Gazetemiz Egemen haber ve bilgi verme amacı başta olmak üzere, memleket ve ülke mesellerini yakından takip etmiş, önemli haberlere imza atmış, benden öncedeki süreçte de hiçbir ticari ve şahsı beklenti, entrikaların kirli pazarlıkların içerisine girmemiştir ve hiçbir zaman girmeyecektir.
Egemen Gazetesi; kültürel, ekonomik, eğitim, siyaset, haber ve gündem özel gibi birçok kamusal görevi yerine getirerek toplumda önemli ve aranan bir güç unsuru haline gelmiştir.
Bunu yapmaktaki tek amacımız daha geniş kitlelere ulaşmak, daha şeffaf ve demokrat Türkiye hayalimizi hep beraber gerçekleştirmektir.
Bu yolda belirli bir okuyucu kitlesine ulaşan, gönüllerde taht kurmuş, büyük bir hayran kitlesine sahip olmuş Egemen Gazetesi başta olmak üzere İnternet Gazeteciler Derneğimize (İGD) bağlı yayın organlarımız oldukça önemli mesafeler kaydetmiştir.
Kitle iletişim araçlarının amacı; düşünce, fikir ve haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaştırabilmektir.
Egemen Gazetesi; işlevi açısından Sivas’ta, ülke genelinde vazgeçilmez bir konuma gelirken, Sivas'ta geçmişte bazı önyargılar içerisinde olan siyasi kesimler tarafından adeta yok sayılmış ancak gerçek Atatürkçü, Milliyetçi, Muhafazakar, Demokrat, Aydın ve İlerici çevreler tarafından önemli bir kitle iletişim aracı, etkin, çağdaş bir organizasyon olarak hafızalara kazınmıştır.
Halkın, emekçinin, işçinin, mağdurun, yoksulun gerçek sesi haline gelmiş, toplumları ve kültürleri, kamu kurum ve kuruluşlarını doğru yola sevk etmekte, yeri doldurulamaz bir konuma ulaşmıştır. Bir Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesinin “Egemen sadece bir gazete değil, kimsesizlerin, kimsesi” gibi söylemlerde bulunması bizim için büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi haberlerinde bu anlamda görev yapan herkesten bir adım öndeyiz, bu özelliğimizi hiç kimse yok sayamaz.
Bazı kesimler tarafından, korkulu bir rüya olarak ta görülen Egemen Gazetesi başta olmak üzere İnternet Gazeteciler Derneği ve bağlı basın yayın organları, üniter devlet yapısı, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün ve iç huzurunun sağlanması söz konusu olduğunda en ufak bir taviz vermeyi düşünmemiştir.
Yayınlarının toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmamasına azami özeni göstermiştir.
Tüm bunlara rağmen, eleştiriye ve şahsi hakkındaki haberlere tahammülü olmayan bazı kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, bunların en başında da eski Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi gelmektedir; İnternet Gazeteciler Derneğinin ve bağlı basın yayın organlarının yaptığı haklı haberlerden dolayı anlamsız bir düşman, düşmanlık içerisine girmişler, kin ve nefret duygularının esiri olmaktan kendilerini alıkoyamamışlardır. Sonunda da bu kişilerin başına ne ve nelerin geldiği de bellidir.
Şuanda iş başında bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi üç yıldır, güzele, doğruya ve kurumu daha yükseğe nasıl taşıyabiliriz sorularını her zaman sormuş ve kurumun, çalışanların, öğrencilerin beklentilerini adeta çözüm aramış, eksik kalan yönlerini güçlendirmiş olarak kişilerin, halkın karşısına çıkmıştır.
Olumsuzlukları bütün ayrıntılarına kadar tartışarak çözüm üretmeye çalışmış, her geçen gün daha da başarı sağlamış, geçmişte toparlanması mümkün olmayana çözüm getirmiştir.
Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yepyeni diyalog, iletişim kanallarını açmış üniversitede huzur ve barış sağlamıştır.
Ancak hiçbir beklentiye cevap veremeyen, Sivas'a ve çevresine heyecan katamayan geçmiş üniversite yönetimi, her birisi kendi alanında birer otorite olmuş 150'ye yakın bilim insanını adeta göçe zorlamış ve nihayetinde Sivas'tan ayrılmalarına zemin hazırlayarak, çok sayıda insanın ekmeği ile oynamışlardır.
Hz Mevlana şöyle der: "Sorun cahil olanda değil, Sorun kendini âlim sananda" bu veciz sözden de anlaşılacağı gibi eleştiriye açık olmak öz güven gerektirir. Olgunluk gerektirir.
Eleştirilmeyi sevmeyenler hoşgörüsüz diktatör ve kibirli insanlardır. Makam ve mevki sahibi olanların eleştiriye açık olması hem kendilerinin hem de toplumun menfaatinedir. Bu nedenle hakaret edilmediği sürece bütün eleştirilere açık olmamız en doğrusudur.
Şeyh Sadi Şirazi ise eleştiri hakkında şöyle der: "Olgun bir adamı dost isterseniz tenkit edin, Basit bir adamı dost edinmek için ise methedin" Bir kimsenin yüzünüze karşı övmeye hakkı olduğu gibi, Yüzünüze karşı eleştirmeye de hakkı olmalıdır.
Ve Napolyon'un sözü ile noktayı koyalım; "Yapıcı bir eleştiri akılları güçlendirir, Ahmakları öfkelendirir"
Umarım haberlerimiz ve eleştirilerimiz hep birlikte daha güzel günler yaşamamıza vesile olur.
Egemen Gazetesi Ailesi olarak başta Sivas'ımızda, Ülkemizde, yurtdışında yaşayan tüm Milletimizin bayramını kutluyor, yakın zaman içerisinde önemli haberlerde yeniden buluşmayı ümit ediyorum”
Talha Denizalp DEMİRKAYA
Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi