DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Denizalp Demirkaya
Denizalp Demirkaya
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

SİVAS İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINDA NELER OLUYOR?

       Oysaki vakfın asıl gayesi vatandaşın canını yakmak değil, vatandaşın derdine bir nebze olsun çare bulmaktır. İnternet Gazeteciler Derneğine gelen birçok mail ve telefondan yola çıkarak bu vakfın neler yaptığını biraz araştırdığımızda karşımıza çok farklı uygulamalar çıkmıştır.

 

Vatandaşa verilen sağlık yardımı, kömür yardımı, ilaç yardımı, gıda yardımı ve maddi yardımı hangi şartlarda ve koşullarda ve kimlere yapıldığı hala tam olarak bilinmemektedir. Bu yardımlar, ‘’hasımlık hısımlık’’ ilişkisine göre mi veriliyor? Bu hala bilinememektedir. Bir yandan çok mağdur olduğu bilinen vatandaşlarımız, bu vakıftan o kadar belge sunmasına karşın yardım alamamakta olup, evi ve arabası olan bazı vatandaşlar ise bu yardımlardan fazlası ile yararlanmaktadır. Bunun nedenini, vakıf müdürü ve çalışanları vicdanlarıyla değerlendirmelidir.

 

En son yapılan 3 kalem tıbbı cihaz ihalesine giren firmalara, ihale fiyatları ile ilgili bir bilgi verilmemiştir. Bilgi isteyen firmalara ise zorluk çıkarılmıştır. Bunun nedeni açıkçası pek anlaşılamamıştır. Oysaki kanunlara göre ihale yapıldıktan sonra firmaların ne fiyatlar verildiğini öğrenmesi hakkı olup, bu şeffaf uygulamanın nerden perdelenmek istenildiği de yine vakıf müdürünün vicdanı ile muhasebe yapmasına sebep olmalıdır. Vakfın bu haktan firmaları mahrum etmesi akılda soru işaretleri bırakıyor.

 

Son olarak da bizzat bir vatandaşın bize ihbar olarak gönderdiği şu yazıdan kesitleri veriyoruz. vakıf müdürü ve mağdur vatandaş.. Vatandaş; müdür bey dosyam masanızda, imzanızı bekliyorum. İmzanızı gelip atarsanız, dosyamı teslim etmeye götüreceğim. ‘’Bu sırada müdür bey yan odada personelleri ile muhabbet etmektedir.’’ Müdür Bey; Ben ne zaman istersem o zaman imzamı atarım! ‘’dedikten sonra vatandaşa kapının önünde beklemesini sinirli bir ses tonuyla söyler ve kısacası vatandaşı, keyfini bozduğu için kapının önüne rencide edici bir şekilde gönderir.’’ Mağdur vatandaşımız ise elinden bir şey gelmeyerek, müdürün keyif muhabbetini bitirip odasına geçip dosyasına atacağı imzayı beklemektedir.

 

Mağdur vatandaş Müdür Bey’in kendisine bir saniye zaman ayırıp işinin görülmemesine çok içerleyerek, derneğimize gelerek yaşamış olduğu olayı anlatmıştır. Bizde sorumlu gazetecilik ilkelerimize dayanarak yazıyı aynen siz okurlarımızla paylaştık.

 

İnternet Gazeteciler Derneği olarak vatandaşın psikolojisinden en iyi anlayacak olan bu kurumun tam tersine insanların psikolojisini, hareketleri ve egoist tavırlarıyla bozan bir kurum olduğunu görüyoruz. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesini, sosyal sorumluluğu en üst düzeyde olan sayın valimiz Ali KOLAT ’tan bekliyoruz..

 

İnternet Gazeteciler Derneği olarak bu işin takipçisi olacağımızı bildiririz.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA