DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

REKTÖR BEY HELAL OLSUN

 

Yine bizim üniversite yine tuhaf olaylar. Alıştık artık nede olsa bir nevi ticaret hane vazifesi görüyor olduk. Harcını vaktinde yatırırsan kral öğrencisin. Neyse bunlar bir tarafa konuya gelelim.

Bundan birkaç ay öncesi bir skandal. 1.8 e takılan çilekeş öğrenciler toplantı üstüne toplantı yapıyor. Açıklama üstüne açıklama geliyor. Yer yerinden oynuyor. Fakat idarenin sesi çıkmıyor. Yahu efendiler sizde okul okudunuz. Sizde gurbette süründünüz cefa çektiniz. Öğrenciler yüzlerce lira harcamış harç yatırmış belki borç alarak yatırmışlar harçlarını birden bir skandal patlıyor. 1.8 hadisesi 2009 girişli arkadaşları mağdur ediyor. Arkadaşlar haklarını arıyor. Kimi de halen aramaya devam ediyor. Konseyden bir arkadaşımın bana söylediği “ adamlar hatalarını kabul ettiler ama yiğitlik elden gidiyor” diye bir şey açıklayamıyor. O yüzden idari katta ölüm sessizliği var diyor. 

Arkadaşlar kapıda bir açıklama beklerken dışarıda arkadaşlara ÇEVİK KUVVET eşlik ediyor. İşte Rektörlüğün Öğrencisine Layık gördüğü trajik durum. Efendim biz sizin evladınız sayılırız. Sayın rektör mahalli kanallarda tercih yapacak öğrenci arkadaşlara böyle seslenmediniz mi. Şimdi neden evlatlarınıza anarşist muamelesi yapıyorsunuz. Anlamış değiliz doğrusu. Oda yetmiyor. Açıklama ümidi ile beklerken gazeteci bir arkadaş ağzından kaçırıyor “rektör arka kapıdan çıkış yaptı “ vay anam vay biz neymişiz be ağabey. Korkmayın hocam öğrenciler adam yemiyor. Sadece bir açıklama bekliyor sizden bu ne ürkeklik böyle. Hiç yakışmadı. Öğrenciye resmen hakaret ettiniz. Küçük düşürdünüz. 

Şimdi esas meseleye gelelim. Öğrenci konsey seçimi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde. Aday olan arkadaşları bir kere daha tebrik ediyorum. Demokrasi adına güzel bir örnek sergilediler. Fakat bu demokratik örneğe rektör beyin diktatörlüğü damga vurdu ve bu enstantaneyi yerle bir etti. Ahmet AĞKUŞ arkadaşın kazanması ile tam yeni döneme giriyoruz derken İlyas beyin darbesiyle sarsıldık adeta. Hocam ne yapıyorsun bunda iptal edilecek ne durum var. Bizlere gerekçe göster. Öyle ettim demeyle olmaz bu iş hocam. Mühür sende ama SÜLEYMAN değilsin hiçte kusura bakma. Hak yeme bu dünyanın öte tarafı da var. İnsanlar seçimler için emek harcadı. Mücadele verdi. Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor.

Efendiler. Değerli Senato Üyeleri, Sayın Rektör Bey :

Bir öğrenciniz olarak sesleniyorum. Bırakın artık insanların emeklerini hiç etmeyi. Üniversitemiz ne yazık ki her geçen gün biraz daha geriliyor. 20 kuruşluk çay 50 kuruş , 1 liraya mal olan tost 1,5 lira böyle olmuyor hocam. Öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyorsunuz. Bunlar mevcut arkadaşların sıkıntıları “ arada şıkıştırayım” dedim. 

Siz ki her Belirli gün ve haftalarda Cübbenizi giyip kürsülerden demokrasi ve özgürlük ilkeleri hakkında nutuklar atan protokol sıralarının gelip geçici insanlarısınız. Bunu sizlerde biliyorsunuz. Ya demokrasinin gereğini yapın. Yok yapamıyorum diyorsanız istifa edin. Daha fazla üzmeyin evlatlarınız yerine koyduğunuz öğrencilerinizi. Bu yazıyı okurken bekli ayıplayacaksınız. Ama sizlerde kazanan arkadaşımızın hakkını yediğiniz için hak ettiniz böyle amiyene bir yazıyı. Daha ciddi yazmak isterdim. Daha ciddi insanlar üzerine. Daha ciddi insanları örnek alarak. 

Rektör bey bu kaçıncı skandal oldu. Yazıktır günahtır nedir bu öğrencinin sizden çektiği. Kazanır hakkını vermezisiniz. 1.8 deki gibi çifte standart uygulayıp sürünmeye mahkum edersiniz. Bu seçimlerin yenilenmesi için gerekçeli bir karar gösterin akla mantığa yatan “ sandık kullanılmadı” demişsiniz. Pardon siz muz üniversitesinin rektörümüsünüz böyle bir durum söz konusu oldu ise bunu neden zamanında uyarmadınız. Bir yerlerde birileri rahatsız mı oldu. Gerçek amaç ne hocam. Kusura bakmayın sizin zamanınızda 1 kitabı onkişi okuyormuş. Ama bugün bu memlekette 1 kişi 10 kitap okuyor. Yani bizde bu konulara aklı eren insanlarız bizi gerçekten tatmin edecek bir açıklama bekliyoruz. 

Bu kadar skandalın üstüne hiçbir açıklama yok. Suskun ve hiç bir şey olmamış gibi davranmak güzel olsa gerek. Sizde hak veriyorum. Şimdi kim öğrenci ile muhatap olacak değimli ? sizin isminizin önünde Prof. Ünvanı var. Derdimizi size anlatmak için kırk dereden kırk hengameden geçmemiz gerekiyor. Bunuda biliyoruz. Ama artık evlatlarınızı salak yerine koymayın.

Üniversitemiz ne bir siyasi partinin nede bir cemaatin cirit attığı mekanlar olmadı olmayacaktır. Demokrasi sınavımızı diktatörlüğünüzle engellediğinizi sanıp, zafer havasına kapılmayın sakın. Yukarda da dediğim gibi mühür sizde ama Süleyman değilsiniz. Çünkü biz tayin edeceğiz rüzgarın yönünü. Siz rüzgarda savrulan yapraklar gibi olacaksınız. 

Bir an önce istifa etmenizi Cenabı Allah’tan Niyaz Ediyorum. Saygılar sunuyorum…

Sürç-i lisan ettiysek affola….

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA