Gündem
Giriş Tarihi : 09-09-2012 15:12

ERDOĞAN: “DERSHANELERİ KALDIRACAĞIZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’Dershanecilik olayını kaldıracağız’ dedi ama bu çıkış hemen hemen her ilde dersanesi bulunan cemaat ile AKP Hükümeti arasında yeni bir çatışmaya mı yol açacak?

ERDOĞAN: “DERSHANELERİ KALDIRACAĞIZ”

Başbakan Erdoğan, "En geç 2013-14 dönemine kadar dershanecilik olayını kaldıracağız" dedi.

 

Erdoğan, "Hiçbir zaman bizim güvenlik güçlerimiz, operasyonlarını, terör örgütü bu yolda bu şekilde devam ettikçe durdurmayacaktır, durduramaz. Onun görevi terör örgütüyle bu mücadeleyi sürdürmektir" diye konuştu.

 

Erdoğan, "Kurumlara yönelik, kurum personelinin motivasyonunu kırmaya yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bakıyorsun birisi çıkıyor, ne düşüklüktür ya... Genelkurmay Başkanı'mızı ehliyetsizlikle suçluyor. Bakıyorsunuz ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani köşelerinizden veya televizyon ekranlarınızda yaptığınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerlerde? Yani 40-45 yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek, ondan sonra da gelip Genelkurmay Başkanı olacak bir insana, sen kalkacaksın utanmadan, sıkılmadan 'hükümete yalakalık yapıyor' diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütü ve uzantısı iki tercih yapacak, ya kandil, ya TBMM. TBMM'de kalmayı düşünüyorlarsa saygı görürler, karşılık bulurlar. Ama 'hayır' diyorsa o zaman onlar için tek yer var Kandil. Buyursunlar Kandil'de yollarına devam etsinler" şeklinde konuştu.

 

Erdoğan, "Bu beyefendiler Boğaz'a karşı keyif çatarken televizyonlarının karşısında alkollü içkilerini yudumlarken, orada vali, kaymakam, asker, polis, korucu, istihbaratçı canını ortaya koyuyor. Bir çocuğun, bir kadının arkasına saklanarak alçakça mermi yağdıran terörist karşısında bizim güvenlik güçlerimiz canlarını siper ediyor" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerine de cevap vererek "CHP liderinin bir uzmana başvurmasını şiddetle tavsiye ediyorum" diye konuştu.

 

GÜLEN CEMAATİ İLE YENİ BİR ÇATIŞMA ÇIKAR MI?

 

Başbakan Erdoğan'ın dersaneler kapatılacak açıklamasından sonra gözler yine Gülen cemaatine çevrilecek. Sebebi ise Gülen cemaatine bağlı birçok dersanenin varlığı. Hemen hemen her ilde dersanesi bulunan cemaatin bu açıklama sonrasında hükümetle yeni bir çatışma içerisine girebileceği söylentileri de hız kazanacak gibi... Dersaneler Gülen cemaatinin en çok gelir elde ettiği kurumlar arasında yer alıyor...

AdminAdmin