Sivas
Giriş Tarihi : 28-03-2011 01:19

CHP'de 13 ADAY ADAYI KENDİNİ TANITTI...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adayları partililere kendilerini tanıttı.

CHP'de 13 ADAY ADAYI KENDİNİ TANITTI...

Aşiyan Düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısında parti üyelerine kendilerini tanıtan milletvekili aday adayları 3 Nisan’da yapılacak olan ön seçimde de destek istediler.


CHP İl Başkanı Cahit Korkut, milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de işsizliğin başını alıp gittiğini belirterek, özellikle ilimizin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi.


AK Parti hükümetinin çalışmalarını eleştiren Korkut, CHP’nin işsizlik, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadelede ortaya koyacağı sosyal refah devlet modeli hakkında da bilgi vererek, “Sağlık, eğitimde, istihdamda fırsat eşitliği, sosyal adalet, dengeli kalkınma, sıfır açlık, herkesi kapsayan sosyal güvenlik ve vatandaşlık ilkeleri ile ülkemiz yükselecektir. CHP iktidarında çalışan, emekli, işsiz, engelli, yaşlı, çiftçi, yoksul ve kimsesiz olan herkesi kucaklayacak ve onlara insan onur ve saygınlığına yaraşır bir biçimde hizmet verilecek, gerçek bir refah toplumu düzeni kurulacaktır” dedi.


Devletin her vatandaşın insanca yaşamasını garanti etmekle görevli olduğunu kaydeden Korkut, aile sigortasının sadaka olmadığını, vatandaşlık hakkı olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında işsizliğin toplumun kaderi olmayacağını ifade eden Korkut, şöyle devam etti: “Taşeron işçiliği kaldırarak işsizliğe son vereceğiz. Aile sigortasını uygulayacağız, emekli intibak yasasını çıkaracağız, tüm üniversite öğrencilerinin yurt sorunu giderilecek, öğrenci harçları kaldırılacaktır. Türkiye insanca yaşanılabilecek bir ülke olacak, Türkiye rahat bir nefes alacaktır. 12 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olacak ve Türkiye ayağa kalkacaktır.”


CHP’den milletvekili aday adayı olanları kutladığını ve başarılar dilediğini de ifade eden Korkut, yapılacak ön seçime tüm üyelerin katılmasını istedi.


Korkut’un konuşmasının ardından milletvekili aday adayları Ali Rıza Karpınar, Azimet Köylüoğlu, Baki Çoban, Bülent Renda Deniz, Ethem Erdal Erşan, Filiz Gül, Haydar Gölbaşı, Malik Ecder Özdemir, Mevlüt Arslan, Sadık Yıldırım, Turan Yılmaz, Ziya Aydın ve Sevilay Hançer yaptıkları konuşmalarda kendilerini tanıtarak 3 Nisan’da yapılacak ön seçim öncesinde partililerin desteğini beklediklerini ifade ettiler.

AdminAdmin