Gündem
Giriş Tarihi : 24-08-2023 18:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için tarih verdi: 'Serzenişlerin farkındayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin düşük zamma tepkisi için "Serzenişlerin farkındayız" dedi, çözüm için ise yıl sonunu işaret etti. Erdoğan, ayrıca "Emlak ve kira piyasası da dengeye kavuşacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için tarih verdi: 'Serzenişlerin farkındayız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklama yaptı. 14 Mayıs seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren Erdoğan'ın gündeminde ekonomi notları da vardı.

Düşük maaş zammına tepki gösteren emekliler için Erdoğan "Serzenişlerin farkındayız" dedi. Emlak ve kira piyasasında yaşanan sorunlar hakkında da açıklama yapan Erdoğan otomobil piyasasında alınan önlemleri örnek göstererek "Yakında dengeye kavuşacak" dedi.

Yaklaşık üç ay önce ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birinin suhuletle gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan, "Milletin takdir ve teveccühüyle beş sene daha ülkeye hizmet etme şerefine nail olduk" dedi.

'28 MAYIS'IN ARTÇI SARSINTISI DEVAM EDİYOR'

Erdoğan, seçimlerin aylar öncesinde neticelenmesine rağmen 28 Mayıs'ın Türk siyasetindeki artçı sarsıntılarının hala devam ettiğini ifade etti.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Görüyoruz ki 1,5 sene boyunca millete umut diye pazarladıkları masanın altına sayısız ihaneti, kumpası, kirli pazarlığı saklamışlar. Pandoranın kutusu açıldıkça meydanlarda sağa, sola, siyasi ahlak dersi verenlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Daha düne kadar canciğer kuzu sarması olup bugün kanlı bıçaklı hale gelenlerin birbirleriyle ilgili söylediklerinden edindiğimiz intiba şudur, ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmıdır. Asıl büyük skandallar, asıl vahim pazarlıklar henüz kamuoyunun malumu olmamıştır. Yani bu pilav daha çok su kaldıracaktır."

'CHP SEÇMENİNDEN ÖZÜR DİLESİN'

Bununla birlikte bazı karanlık noktaların da artık açıklığa kavuşturulması gerektiğine inandıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasi tercihine bakılmaksızın tüm halkımız şu soruların cevabını merak ediyor. Kapısını çaldığınız her partiye koltuğunuzun altında bir bakanlıkla gittiniz. Oy oranına bakmadan önünüze gelene devleti rehin verdiniz. Seçim gecesi daha sandıkların üçte biri dahi açılmadan 'kazanıyoruz tiyatrosu'nu niçin oynadınız? Yüksek Seçim Kurulundan Anadolu Ajansımıza devletimizin kurumlarını niçin hedef aldınız? Niçin yıprattınız? Niçin itibarsızlaştırmaya çalıştınız?

Daha bunun gibi pek çok makul soruyu Kılıçdaroğlu ve şürekasının sağa sola yalpalamadan bir an önce cevaplaması gerekiyor. Millet bu soruların cevabını bekliyor. Kılıçdaroğlu ve şürekası yenilen pehlivan güreşe doymaz misali yaşadıkları ağır seçim hezimetine her gün yeni bir bahane üretmek yerine önce çıksınlar millete hesap versinler. Bize, partimize ve ittifak ortaklarımıza laf söylemek yerine anket şirketleriyle el ele verip hayal sattıkları CHP seçmeninden özür dilesinler. Yenilgiyi zafer gibi pazarlama kurnazlığını artık bir kenara bırakıp onurlu bir siyasetçiye yakışır şekilde hatalarını kabul etsinler."

Erdoğan, Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yaralarının en kısa sürede sarılmasının hükümetin asli gündemini oluşturduğunu söyleyerek "Millete söz verilen şekilde 319 bin konut ilk bir sene içinde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

EMEKLİLER İÇİN YIL SONUNU İŞARET ETTİ

Enflasyonun insanların hayatında yol açtığı sıkıntıları giderecek adımları attıklarını söyleyen Erdoğan, alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını dile getirerek şöyle konuştu;

"Daha geçen aya kadar en fazla eleştiri konusu olan otomobil piyasasında fiyatlar yavaş yavaş stabilize oluyor. Emlak ve kira piyasası da yakında dengeye kavuşacaktır. Özellikle bazı ürünlerde tamamen açgözlülükten kaynaklanan fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır. İhracat, istihdam ve yatırımlar noktasında zaten bir sorunumuz yok. Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız. Üniversiteli gençlerimize ve ev hanımlarına meydanlarda verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah onları da tek tek yerine getireceğiz."

Haberler

AdminAdmin