Sivas
Giriş Tarihi : 02-12-2022 00:37

650 Sivas Eski Sanayi küçük esnaf Mülk sahiplerinden açıklama...

Sivas’ta eski sanayi bölgesi, esnafları, siyaseti ve seçilmişleri birbirine düşürdü. Her gün yapılan açıklamalar ile konu başka bir mecraya kayıyor. Son açıklama ise cadde esnafı hariç arka kısımda kalan esnaflardan geldi.

650 Sivas Eski Sanayi küçük esnaf Mülk sahiplerinden açıklama...

Esnaflar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da şuana kadar yapılan açıklamalar için “650 esnaf olarak, üzülerek okuyoruz” dedi.

Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

“Kendilerini bizden ayrı tutup, Eski Sanayii Sitesi Ön Blok Hak Sahipleri olarak ifade eden, yaklaşık 10 esnafımızın açıklamasını yaklaşık 650 esnaf olarak, üzülerek okumuş bulunmaktayız.

Yaklaşık 30 yıldır kangren halini almış bu bölgede ne yazık ki kendilerini bizden ayrı tutan ön cadde esnaflarının sesine kulak veren, ama bizleri görmezden gelen belediye bir çalışma yapmıştır.
Sorunu bir bütün olarak görmeden, sadece bir kesim için yapılan bu çalışmada, arka tarafta bulunan yaklaşık 70 dönümdeki insanları yok saymıştır

Tabiri caiz se ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan, güç şartlarda günlük yevmiyelerle ayakta kalmaya çalışan küçük esnaf burada yok sayılmıştır. Dün her türlü bedeli ödeyen bizler, bugünde en büyük bedelleri ödemektedir.

Kendilerini ön taraf esnaf olarak nitelendiren büyük tüccar kesiminin sorunları ivedilikle çözülürken, görmezden gelinen küçük esnaf olmuştur.

Eskiden olduğu gibi ön taraf dükkanlara gelen insanlar, bizim işyerlerinin önüne araçlarını park edip her türlü alışverişini ön tarafta bitirip giderken, yer yokluğundan bizim alanları kullanmıştır.

Bugünde ön tarafın sorunlarını çözmek adına arsalarında sıfır kayıpla bina dikilen, yapılması gereken yeraltı otoparkları iptal edilerek dükkan depoları olarak onlara verilirken, gene otopark ihtiyaçları, diğer sosyal ihtiyaç alanları bizim bölgede çözülmek üzere rafa kaldırılmıştır. Her türlü zaiyat bizim taraftan karşılanacaktır.

Yaklaşık 70 yıllık ticari ve komşuluk hakları bulunan biz eski sanayi esnafları maalesef belediyece ayrımcılığa tutulmuş, bizler gene mağdur edilmiştir.

Esnaf Odaları Başkanı Hakan Demirgil’in açıklamaları bizlerde derin üzüntüye sebep olmuştur. Belediyenin yapmış olduğu usulsüzlükleri dile getirmek yerine, ondan taraf olmuş, esas mağdur olan bizleri görmezden gelmiştir.

Esnaf odası başkanı olarak bir siyasi il başkanının dile getirmiş olduğu yanlışların üstüne gitmek yerine, Belediyenin yanında yer almış, oda yetmemiş bizleri kullanarak siyasete Eski Sanayii Esnafını alet etmeyin diyerek bizleri üzmüştür.

Esas bizler siyasi konulara, ahbap çavuş ilişkisi içindeki oda başkanlarının taraf olacağı konularda kullanılacak insanlar değiliz.

Burada Hakan Demirgil’e sesleniyoruz, buyurun gelin eski sanayii gezin. Ön tarafta inşaat yapılacak diye bizim ulaşabileceğimiz tüm trafik yolları kapatıldı. Müşterinin bize ulaşma imkanı kalmamıştır.

Günlük olarak dükkanını açıp siftahsız kapatan insanlar haline geldik. Burada bize bu şekilde baskı yapılarak mağdur edilmek mi istenilmektedir? Bu baskılar sonucu 40 yıllık baba ocağı işyerlerimizi terke dilmeye mi zorlanılmaktadır.

Biz küçük esnaf olarak yöneticilerimizden gücün yanında değil doğrunun yanında olmalarını istiyoruz.

ÖN TARAFTA OLMAYIP ARKA PLANDA UNUTULAN KÜÇÜK ESNAF….”

AdminAdmin