Gündem
Giriş Tarihi : 20-05-2020 00:01

CHP Lideri Ata'nın huzuruna çıktı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 ilden 82 gençle video konferansla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu daha sonra saat 19:19'da Atatürk'ün huzuruna çıkacaktı ancak bu program erkene alındı.

CHP Lideri Ata'nın huzuruna çıktı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 101. yılı koronavirüs salgınına rağmen tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 ilden 82 gençle video konferansla bir araya geldi.

19:19'DA ANITKABİR'DE OLACAKTI AMA...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 19:19'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Anıtkabir’i ziyaret edecekti. Ancak bu program Genelkurmay Özel Kalemi'nden gelen telefonla erkene alındı.

Yapılan aramalarda, Anıtkabir'in saat 18.00'da (görüşmeden beş dakika sonra) kapanacağı belirtilerek, ziyaretin hemen gerçekleştirilmesi istendi.O esnada haber verilebilen ve ulaşılabilen kişilerle birlikte 5 dakika içinde Anıtkabir'e ulaştı.

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları önce Türkiye Cumhuriyet'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ardından ise 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'na, Meclis Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Bülent Kuşoğlu, Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç eşlik etti.

CHP'li Tuncay Özkan Anıtkabir ziyaretinden bir görüntü paylaşarak, "Anıtkabir'deyiz. Emanetinin bekçisiyiz Atam!" dedi.

İşte CHP heyetinin Anıtkabir ziyaretinden görüntüler:

KILIÇDAROĞLU'NUN GENÇLERLE BULUŞMASI

81 ilden 82 gençle video konferansla bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını ‘darbe dönemlerinde yaşananlara’ benzeterek, “Darbe dönemlerinde toplumun aydın kesimleri bedel öderler. Yanlışı ifade etmek yönetenleri rahatsız ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı rejiminin Türkiye’ye zarar verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Osmanlı Devleti’nin işgalini örnek göstererek, “Padişahın emriyle tek kurşun atmadan İstanbul’u işgal ettiler” dedi. Kılıçdaroğlu gençlerin işsizlik sorununa da değinerek, AKP’nin 18 yıldır iktidarda olduğunu ve bu soruna çözmediğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs programını Twitter hesabından şu şekilde duyurmuştu:

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN 19 MAYIS 2020 PROGRAMI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Anıtkabir’i ziyaret edecek. (Saat: 19.19)

İşte o paylaşım:

AdminAdmin