Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-12-2019 03:27

REKTÖRÜN KÜNDEM’İ YARGININ KÜNDESİ NE GELDİ!...

Bilindiği üzere, Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü, İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal alanda faaliyet gösteren birçok basın Yayın organın temsilcisi olan Uzm. Oğuz DEMİRKAYA’ya boyun eğdirmeye, susturmaya, korkutmaya, kusatmaya, teslim almaya yönelik suç duyuruları dur durak bilmiyor.

REKTÖRÜN KÜNDEM’İ YARGININ KÜNDESİ NE GELDİ!...

Bilindiği üzere; “Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 18.03.2019 tarihli Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının Rektör imzalı 20301 sayılı yazısı ile memur Serkan Kündem yeni yapılan bazı tesislerin Doğalgaz (Aksa Doğalgaz) evrak işlemlerini takip etmek üzere yetkilendirilmişti.


Adı geçen kişi sosyal medyadan bu yetkilendirmenin kendisini onore ettiğini Rektör adına görev yürüteceğini paylaşmıştı. (Haberi hatırlamak için tıklayın)

Rektör, rektör yardımcıları,  Genel Sekreter vekili ve Yapı işleri Daire Başkan Vekili ile fotoğrafları olan ve bu fotoğraflarda saygı ötesi duruş sergilediği belirtilen bu memur resmen sakal bırakmıştı.

Masada memur tabelası indirilmiş, yeni tabela takılmış şekilde video çekip yayınlayan “Ne çok yol aldık, ne çok yol kat ettik” diyen Serkan Kündem’in kendi adına mı yol aldığını, yoksa başka yol alanlarımı kastettiği anlaşılır olmaktan o günlerde uzakken durumun bu günlerde netlik kazandığı konuşuluyor.

Mart 2019 tarihinde astığı  “Konaklama İşletmeni Teknik Öğretmen” yazan tabela’nın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında taşeron bir bayan işçinin çalıştığı büroya “Memur” (haberi tekrar hatırlamak için tıklayın) tabelası takılmasını insanların aklına getirmişti.

Ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde “Konaklama İşletmeni Teknik Öğretmen” diye bir unvana sahip kadro ismi varmıdır? diye o tarihte merak konusu olurken bu kişinin şimdi ise daha dolgun maaş alabilmek için açılan yükselme sınavı ile memurluktan teknikerliğe terfi ettirileceği öğrenildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi yerel ve Ulusal basına da yansıdığı üzere, Nepotizm’i korkusuzca işlettiği, mahkeme kararlarını uygulamamakta mahir olduğu ve uygulamamak için farklı yöntemlere başvurduğu görülürken, Sivas yerelinde ve İstanbul’da yaşayan 750 bin Sivaslının en az 600 binin hangi gerekçeyle Akp iktidarının adayına oy vermediği anlaşıldığı öne sürülüyor.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KAYNAYAN DÜDÜKLÜ TENCERE PATLAMAK ÜZERE

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde şeflik sınavını kazanamayan ve yeterli sınav notunu alamayan 82. sırada kalan bir memurun (Hüsamettin Karahan) sınav sonrası Yüksekokul Sekreteri olarak atanması terfi ettirilmesi gibi yaşanan bu ve benzer atamalar görevlendirmeler (haber için tıklayın) personeli ayaklandırmak üzere. 

Üniversitede liyakatinin rafa kaldırılması, hak, hukuk, adaletin yok sayılarak, yandaşlara tanınan imtiyazlı davranışların kurum içinde tansiyonu her geçen gün yükseltiyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde akrabalar, yandaşlar, biat, itaat edenler ödüllendiriliyor ve muhaliflerin ötekileştirilerek, sürgünler v.b. mağduriyetler yaşatılıyor olması gerekçesiyle personeller arasında gerginliğin arttırdığı ve kaynayan ve yüksek basınçça ulaşan düdüklü tencerenin patlamak üzere olduğu ifade ediliyor.

Teyide muhtaç bazı duyumlara göre ise, geçen yıl Eskişehir Gaziosman Paşa Üniversitesinde yaşanan ve 4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan katliam benzeri bir olayın Sivas’ta da yaşanmak üzere olduğu birçok personelin ve ailelerinin psikolojisinin bozulduğu yüksek sesle konuşuluyor” demiş ve konuyu o tarihte haberleştirmiştik.

Ekte görüleceği üzere, Yüce Türk yargısı şimdi de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü kaynaklarınca Serkan Kündem’e yaptırdığı öne sürülen şikayeti de red etti ve Basın Hürriyetini yok sayan ilgililere bir Tokat gibi bir cevap daha vermiş oldu.

Demirkaya; konuyla ilgili sosyal medyada hesabından “Bu halk bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin Cumhuriyetçileri, bu ülkenin gerçekten inanları, halkçıları, bu ülkenin ilericileri, bu ülkenin toplumcuları bu ülkeyi gericilere teslim etmeyecektir. Onun ötesinde Egemen’i bizleri yalnız bırakmayacaklardır, bunu gördüm. Biz gericilikle, biz Cumhuriyet Düşmanlığı ile mücadele etme konusunda hiç bir korkuya sahip değiliz. Biz bu cesareti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz.  Konuya geri dönecek olursak; Ata sporumuz olan güreşte en çok puan getiren hareketlerden biridir, künde. Eski bir sporcu ve güreşe meraklı olmam nedeniyle Yüce Türk yargısı anladığım kadarııyla birilerini oturak kündesine getirmiş rakipler kündeye düşmüş kilitlenmiş 2 puan daha alınmıştır. Sıradaki Gelsin” ifadelerine yer verdi ve şu kararı paylaştı.

AdminAdmin