Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-03-2019 02:32

SCÜ’DE CÜPPE, SARIK VE ŞALVAR’DA SERBEST OLACAK MI?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 18.03.2019 tarihli Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının Rektör imzalı 20301 sayılı yazısı ile memur Serkan Kündem yeni yapılan bazı tesislerin Doğalgaz (Aksa Doğalgaz) evrak işlemlerini takip etmek üzere yetkilendiridi.

SCÜ’DE CÜPPE, SARIK VE ŞALVAR’DA SERBEST OLACAK MI?

Adı geçen kişi sosyal medyadan bu yetkilendirmenin kendisini onore ettiğini Rektör adına görev yürüteceğini paylaştı.


Rektör, rektör yardımcıları,  Genel Sekreter vekili ve Yapı işleri Daire Başkan Vekili ile fotoğrafları olan ve bu fotoğraflarda saygı ötesi duruş sergilediği belirtilen bu memur resmen sakallı.


Üniversitenin diğer birimlerinde de başta rektörün amcasının, oğlu akrabası olduğu söylenilen, ilan edilen son 58 öğretim üyesi kadrosu arasında Eğitim Fakültesine Dr. Öğretim üyesi olarak alınacağı kesin olarak konuşulan Sosyal Bilimler Enstitüsündeki Zafer Yıldız da sakallı.


Masada memur tabelası indirilmiş, yeni tabela takılmış şekilde video çekip yayınlayan “Ne çok yol aldık, ne çok yol kat ettik” diyen Serkan Kündem’in kendi adına mı yol aldığını, yoksa başka yol alanlarımı kastettiği anlaşılır olmaktan uzaktır.

Ayrıca yeni asılan “Konaklama İşletmeni Teknik Öğretmen” yazan tabela’nın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında taşeron bir bayan işçinin çalıştığı büroya “Memur” (haberi tekrar hatırlamak için tıklayın) tabelası takılmasını insanların aklına getirdi.

Ayrıca böyle bir unvana sahip kadro ismi varmıdır? Merak edilmektedir.

 

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin 5. Maddesi (b) fıkrasında “Sakal bırakılamaz” denilmektedir?

Şimdi soruyoruz:

1.            Sakallı personeller neyin nesi?

2.            Bu kişiler sakal bırakabilir diye hekim raporumu vardır?

3.            Sakal bırakanlar bu yönetmenlikten muafmıdır?

4.            SCÜ Kamu Kurum ve Kuruluşu Kategorisine girmemektemidir?


AdminAdmin