Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-06-2019 20:12

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTENİN DURUMUNA DAHA NE KADAR SESSİZ KALACAK?

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde skandal atamalar hız kesmeden sürüyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTENİN DURUMUNA DAHA NE KADAR SESSİZ KALACAK?

Bilindiği üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 13.03.2019 tarihinde görevde yükselme sınavı açarak 17 şef ve 3 memur için görevde yükselme sınavı açtığını duyurmuştu. 

http://www.cumhuriyet.edu.tr/personel/duyurugoster.php?recordID=19656

15.05.2019 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görevde yükselme sınavı yapılırken, görevde yükselme sınavına başvuruda bulunan 172 üniversitesi çalışanının 139 şeflik için ve 33 çalışan ise memurluk için başvuruda bulundu.

17.05.2019 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin resmi web sitesinde görevde yükselme sınavını sonuçları açıklandı.

http://www.cumhuriyet.edu.tr/duyurugoster.php?recordID=20027

Şeflik için görevde yükselme sınavına giren 139 kişiden 76 kişi başarı göstererek, yeterli puan olan 60 alarak sözlü sınava girme hakkı kazandı.

Memurluk sınavına giren 33 kişiden sadece 13 kişi sınavın ilk aşaması geçebildi.

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde skandal atamalar hız kesmeden sürdürüyor.

Niye diye soracak olursanız işte somut verileri:

http://www.cumhuriyet.edu.tr/duyurugoster.php?recordID=20027

Şeflik için başvuruda bulunan ve 56 puan alarak 82. sırada kalan başarı gösteremeyen Hüsamettin Karahan isimli üniversite çalışan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüsekokuluna yönetici olarak, Yüksekokul sekreteri olarak atandı.

Bu skandal atama ile Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin içler açısı durumu bir daha gündeme bomba gibi düşerken, Rektör Alim Yıldız’ın liyakate ne kadar önem verdiğinin göstergesi oldu!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi huzursuzluk ve personel arasındaki gerginlik bu ve benzeri hukuksuz görevlendirmeler, atamalar ile tavan yaparken, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YÖK başkanlığının, siyasi iktidarın daha ne kadar Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki uygulamalara seyirci kalacağı ise merak edilmeye devam ediyor.

AdminAdmin