Gündem
Giriş Tarihi : 18-02-2016 10:25

Kopyayla öğretmen olamayanı Doçent yaptılar

FETÖ/PDY konusunda soruşturma yürüten Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) büyük bir skandalı ortaya çıkardı. 2010 KPSS'de kopya çeken ve öğretmen olamayan FETÖ üyelerinden 100 kişinin, üniversitelere ve çeşitli idari kadrolarına doçent, memur ve uzman olarak yerleştirildiği tespit edildi.

Kopyayla öğretmen olamayanı Doçent yaptılar

Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı iddia edilen paralel devlet yapılanmasının şeytani planını deşifre ediyoruz. 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Sınavı'nda kopya çekerek tam puan alan 3 bin 227 kişinin, sınavın kısmen iptal edilmesiyle öğretmenlik hayallerinin suya düşmesi üzerine paralel yapının, yeni bir kurguyu devreye soktuğu tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapamadığı 100 örgüt üyesini çeşitli üniversitelere uzman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, hatta FETÖ üniversitelerinden hızlı bir şekilde doktora almalarını sağlayarak yardımcı doçent olarak yerleştirdiği bildirildi.

YÖK ORTAYA ÇIKARDI

Skandal, FETÖ/PDY konusunda soruşturma yürüten Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından ortaya çıkartıldı. Üniversitelere daha önceden atanan FETÖ'ye yakın rektörlerin genelde hukuki kılıflar uydurarak yapmış olduğu eleman alımlarındaki usulsüzlükleri araştıran YÖK ilginç bir sonuçla karşılaştı. FETÖ/PDY, 2010 KPSS sınavında öğretmen olabilmek için çaldığı soruları sızdırdığı elemanlarını bu amaçları gerçekleşmeyince kimsenin aklına gelmeyecek başka kurumlara yerleştirme tedbiri çerçevesinde üniversitelere eleman yerleştirmeye başladı. YÖK bünyesinde yapılan araştırma, söz konusu sınavda kopya çeken FETÖ üyelerinden 100 tanesinin çeşitli üniversitelere yerleştirildiğini ortaya çıkardı. Bu çerçevede üniversitelere 8 yardımcı doçent, 22 öğretim, 27 araştırma görevlisi, 5 okutman, memur ve uzmanlar olmak üzere 100 kişiyi devlet ve vakıf üniversitelerine yerleştirdi.

FETÖ'YE YAKIN OLARAK BİLİNEN ÜNİVERSİTELER

Ülkemizde 193 üniversite bulunuyor. Söz konusu üniversitelerin 109'u devlet, 76'sı vakıf, 8'i ise vakıf Meslek Yüksek Okulu. Kopya olayına adı karışan ve vakıf üniversitelerinde istihdam edilenlerin tamamının FETÖ'ye yakın olarak bilinen üniversitelerde işe alınması dikkat çekiyor.

2010 KPSS soruşturmasına bakan Savcı Yücel Erkman tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, çalınan soruların dağıtıldığı Turgut Özal Üniversitesi'nin öğretmen olamayarak mağdur olan FETÖ yandaşlarına sahip çıkıp 9 kişiyi işe başlatması dikkat çekiyor.

Soruşturma kapsamında, devlet üniversitelerine yerleşen kişilerin de FETÖ'ye yakınlıkları bilinen rektörlerin bulunduğu üniversitelere yerleştirilmiş olması, kopya olayına karışanların FETÖ üyesi olma yönündeki delillerini güçlendirdi. FETÖ üyelerinin Çanakkale 18 MartDicleGaziÇukurovaİnönüİstanbul MedeniyetSelçuk,Süleyman Demirel ve Yıldız Teknik üniversitelerinde yoğunlaştığı görüldü. Bu sayede öğretmen olarak atanma hedeflerine ulaşamayan elemanların örgüt içi dayanışma ile farklı şekilde sahiplenilmeleri ve istihdam edilmiş olmaları Savcı Yücel Erkman'ın elini daha da güçlendiren bir unsur olarak ortaya çıktı.

KOPYACI KARI-KOCA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2010 KPSS'de çalınan sorularla üniversitelere yerleştirilen FETÖ üyeleri ile ilgili bilgiler şöyle: S.G.; Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne yerleşirken; eşi F.G. ise Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Eğitim Bölümü'ne yerleşmiş. Aile boyu çözüm üreten FETÖ; M.Y. ve G.Y.'yi ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'na vergi ve muhasebe uygulamaları bölümüne öğretim görevlisi olarak atayıvermiş. S.Ş.Dokuz Eylül Üniversitesi'ne memur olarak atanırken; eşi M.Ş.Şifa Üniversitesi'ne başlatılmış. E.Ö. ve A.Ö. ise İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne yerleştirilen şanslı çiftlerden.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

AdminAdmin