Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-01-2015 21:49

PARALEL STK HIRSIZ ÇIKTI!

Özgürlük ve Dayanışma Platformu adlı sivil toplum örgütü tarafından Paralel Medya’ya verilen tam sayfa ilanda imzası bulunan Aksiyon-İş’in logosunun çalıntı olduğu ortaya çıktı.

PARALEL STK HIRSIZ ÇIKTI!

Pensilvanya sermayeli olduğu iddia edilen 890 sivil toplum örgütü dün Paralel Yapı güdümündeki gazetelere tartışmalı bir ilan verdi. Paralel’in Hükümet’le tutuştuğu kavgaya çanak tutan ve siyasi mesajların yer aldığı ilanda birçoğu naylon olan STK’lar imza verdi.

ÜNİVERSİTEDEN LOGO ÇALMIŞLAR

Bildiride imzası bulunan Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu‘nun logosu ise ayrıca dikkat çekti. 21 Mayıs 2014 tarihinde kurulan sendikanın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi‘nin logosunu çaldığı gözlendi.

İşte Aksiyon-İş o çalıntı logosu:

 

logo

Cumhuriyet Üniversitesi’nin Paralel Yapı tarafından çalınan logosu:

 

logo2


Paralel Cemaat tarafından kurulan Özgürlük ve Dayanışma Platformu tarafından okyanus medyası gazetelerine tam sayfa ilan verildi. Birçoğu birbirinin kopyası olan 890 sivil toplum örgütlerinin isminin yer aldığı bildiri Paralel Cemaat’in STK uzantılarını deşifre etti.


Seçilmiş hükümet ile iktidar kavgasına tutuşma cür’eti gösteren ve 17-25 Aralık’ta kalkıştığı darbe girişimi püskürtülen Paralel Yapı saldırılarını sürdürüyor.

Son olarak Paralel Cemaat tarafından kurulan Özgürlük ve Dayanışma Platformu tarafından bugün Pensilvanya sermayeli gazetelerde gazetelerde bir ilan yayınlandı. Hükümeti hedef alan ve demokrasihukuk devleti gibi kavramların arkasına saklanılan ilanda “Anayasa Mahkemesi’nin ifade ettiği şekliyle; ‘Kişilerin devlete güven duymaları, temel hak ve özgürlüklerden yararlanabilmeleri, ancak hukuk güvenliği ve üstünlüğünün sağlandığı bir hukuk düzeninde gerçekleşebilir.” ifadeleri kullanıldı.

‘İŞTE PENSİLVANYA’NIN STK’LARI’


Birçok sivil toplum örgütünün imzasının yer aldığı bildiri sosyal medyada “Türkiye içerisinde faaliyet gösteren Pensilvanyalı STK’ların deşifre listesi budur” şeklinde yorumlandı.

O bildiride yer alan Paralel sivil toplum örgütleri şunlar:

 

paralel-stk

 

paralel-stk1

(yeniakit.com.tr) Medya Gündem

AdminAdmin