Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-11-2014 22:22

YILMAZ, “ADIM ADIM HİCRET” KONULU KONFERANSA KATILDI…

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz “Adım Adım Hicret” konulu konferansa katıldı.

  YILMAZ, “ADIM ADIM HİCRET” KONULU KONFERANSA KATILDI…

Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Sivaslılara hicreti anlattı. Talha Uğurluel, hicret yolculuğunun en meşakkatli noktalarından birini teşkil eden Sevr Mağarası'nda yaşanan hadise ile İstiklal Marşı arasında bağ olduğunu ifade etti.

Müftülüğün düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Talha Uğurluel, adım adım hicretin nasıl gerçekleştiğini aktardı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılan ve yoğun bir katılımın olduğu konferansta Talha Uğurluel, slayt eşliğinde görsel sunum da yaptı. Peygamber Efendimizin (sav) Mekke'den Medine'ye gerçekleştirdiği hicret yolculuğunun benzerini yapan 4 kişiden biri olan Talha Uğurluel, yer yer yolculuk esnasında yaşadıkları hadiselerden ve karşılaştıkları Osmanlı eserlerinden de bahsetti.

Umreyi bilerek yapmanın önemi üzerinde duran Uğurluel, "Hz. Ömer’in Müslüman olduğu yer, Merve tepesinin biraz ilerisi Hz. Peygamberin hicret yolculuğuna çıktığı Hz. Hatice ile yaşadığı ev gibi. Bunları bilerek umre yolculuğuna çıkmak çok daha farklı." dedi.

Tarihçi Talha Uğurluel, hiçbir insanın Peygamber Efendimiz kadar takip edilmediğine işaret ederek Efendimizin hayatına ait bütün detayların kayıt altına alındığını ifade etti. Hicret yolculuğunun en meşakkatli noktalarından birini teşkil eden Sevr Mağarası'ndan da bahseden Uğurluel, takipçilerinde deve izlerini çok iyi sürdüğünü kaydetti.

"MEHMET AKİF, İSTİKLAL MARŞI'NI PEYGAMBER SÖZÜ İLE BAŞLATTI"

Sevr Mağarası'nda gerçekleşen hadise ile İstiklal Marşı arasında bağ olduğunu dile getiren Talha Uğurluel, Mehmet Akif’in bilerek marşı kaleme aldığını belirterek şöyle devam etti: “Peygamberimiz ile Hz. Ebubekir mağarada misafir olduğu sırada takip eden müşrikler girişte eğilip baksalar hemen görecekler, Hz. Ebubekir o kadar gerilmiş ki; Efendimiz mübarek elini onun sırtına koyuyor ve bir kelime söylüyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında bütün dünya bir araya gelip artık bunları yok edebiliriz dediği anda büyük bir şair yazdığı şiirin ilk kelimesine o Peygamber sözüyle başlıyor: Korkma. İstiklal Marşı'nın başladığı söz ile Peygamberimizin Ebubekir’e söylediği o söz aynıdır. Peygamberimiz de 'korkma bir yalnız değiliz ki' demişti. Biz öylesine bir toplum değiliz. Biz bin sene boyunca bu dine bayraktarlık yapmış bir toplumuz. Allah bizi yalnız bırakmış değil.”

Konferansa Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz, Müftü Recep Şükrü Balkan, Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha ile kamu kurum müdürleri, Müftülük personelleri, cami imamları, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin