Sivas
Giriş Tarihi : 27-07-2013 19:11

3 BAKAN SİVAS'TA 40 PROJENİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞINI YAPTI

Sivas'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait 40 tesisin toplu temel atma ve açılışı törenle yapıldı.

3 BAKAN SİVAS'TA 40 PROJENİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞINI YAPTI

Sivas'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait 40 tesisin toplu temel atma ve açılışı törenle yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz birlikte butona basarak, en büyük proje olan Nevruz Barajı'nın müteaahit ile pazarlık yaptı.

 

3 bakanın katıldığı temel atma ve açılış töreni Kongre Müzesi bahçesinde yapıldı. 11 tesisin temel atma, 29 tesisin de açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bölgemizin yer üstü toplam su kaynağı 6.5 milyar metreküpten fazla. Sivas yüzölçümü bakımından da Türkiye'nin 2. büyük ili. Yüzölçümün 165 bini sulamaya müsait. Su bizde, toprak bizde, toprağında suyunda kıymetini bilenler bizde. Bu dünyada hiç kimse toprağı ile bütünleşmiş olan Aşık Veysel kadar toprağın sırrına hakim olmamış ve toprağın hakikatini dile getirmemiştir." dedi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimsek ise Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, "Bundan 10 yıl önce temeli atılan her hangi bir yatırımın ortalama tamamlanma süresi 9 yıldı. Hükümetlerimiz döneminde büyük yatırımlarda dahil tamamlanma süresi 3 yıla inmiş durumda" şeklinde konuştu.

 

Hükümetleri döneminde projelerin tamamlanma süresinin 3 yıla indiğini aktaran Bakan Şimşek şöyle devam etti:

 

"10 yıl önce Türkiye'nin topladığı her 100 liralık verginin yüzde 86'sı devletin iç ve dış faizine gidiyordu. Devletin hizmetler, yatırımlar ve maaşlara sadece 14 lirası harcanabiliyordu. Artık bu durum değişti. Topladığımız 100 liralık verginin 84 lirasını milletimize hizmet ve yatırım olarak eğitime sağlığa alt yapıya her alanda milletimize hizmet olarak tekrar harcıyoruz."

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise 40 projeye ek olarak 44 proje daha yapacaklarını sözünü verdi. Eroğlu, "Biz bakanlık olarak su, gölet ve baraj yapıyoruz. Bir müjde vereyim; bin günde bin gölet ve sulaması yapmak için çok çılgın bir projeye imza atıyoruz. Ekibimize güveniyorum, inşaallah bunu yapacağız. Sivas'a da bin göletten 44'ünü yapmak için sözünü veriyoruz." ifadesini kullandı.

 

Bakanlar daha sonra Nevruz Barajı'nın müteahhit firmasıyla barajın su tutmaya başlaması ve bitim tarihi ile ilgili pazarlık yaparak söz aldı. Barajın 19 Mayıs 2015'te saat 12.59'da su tutmaya başlayacağı kaydedildi. Programda son olarak Nevruz Barajı'na canlı bağlantı yapılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

 

AdminAdmin