Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-09-2011 22:21

DOKTOR YOK, ASİSTAN YOK, HEMŞİRE YOK; ROTA KAYSERİ

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde yaşanan akademisyen sorunu dile getiren rektör İlyas Dökmetaş mevcut akademisyenlere karşı adeta gaf yaptı.

DOKTOR YOK, ASİSTAN YOK, HEMŞİRE YOK; ROTA KAYSERİ

Akademisyen sorunu dallanıp budaklanırken bu sorun bayramda da kendini gösterdi. Hastanedeki bazı bölümler bayramda hizmet veremedi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan pek çok sıkıntı hastanede de kendini gösteriyor. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzun süredir boy gösteren hekim eksikliği sadece vatandaşlar tarafından değil artık rektör İlyas Dökmetaş tarafından da dile getirilir oldu.

 

Kalp Damar Cerrahisi bölümünün yeterince aktif olmamasının sorulması üzerine bu eksikliği doğrulayan Dökmetaş, “Bizde bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Kayseri kalp damara sürekli hasta gönderiyoruz. Neden ekipmanlarımız mı yok? Hayır var ama burada ameliyat yapacak hocayı bulamıyorum. Bulursam direk ihale açıp kadroya açığım var olarak belirteceğim ama bulamıyorum bu da Sivas'ımızın ve üniversitemizin kanayan yarası” cevabını vermişti.

 

Ancak Rektör Dökmetaş’ın ameliyat gerçekleştirecek hoca yok ifadesi bu bölümde halen görev yapmakta olan Doç. Dr. Öcal Berkan ile Yrd. Doç Dr. Şinasi Manduz’un adeta yok sayıldığı izlenimine neden oldu.

Çok önemli iki ismin yetersiz kalması normal karşılanırken daha fazla hocanın hastaneyi seçmesi için üniversite koşullarının daha cazip hale getirilmesi dolayısıyla bu işin de yine rektör İlyas Dökmetaş’ın elinde olduğu belirtildi. Hoca eksikliğini şikayet eden Dökmetaş’ın bunca zaman sadece hayıflandığı ancak üniversitenin dışarıdaki hocalar tarafından cazip hale getirilmesi için ekstradan bir çaba sarf etmediği düşünülüyor.

Kalp Damar Cerrahisi bölümündeki hocaların yetersiz olduğu kadar yine bu bölümde hekim ve asistan açığı bulunması durumu da söz konusu. Zira kalp damar cerrahisi bayramda gelen hastalarını direk Kayseri’ye göndermek zorunda kaldı.

Bunun yanı sıra Bayramda hastalarına hizmet veremeyen başka bölümler de oldu. Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı alanında doktor yetersizliği nedeniyle bazı bölümler hizmet vermedi bayramda gelen hasta çocuklar sadece genel pediatri bölümünde muayene edilebildi.


 

 

Kaynak: Sivas Postası

AdminAdmin