Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-04-2011 02:50

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE NELER DÖNÜYOR?

Gazetemize ulaşan ihbarlarlara göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde büyük yolsuzlukların, şaibeli durumların varlığına işaret ediliyor.

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE NELER DÖNÜYOR?

 

Konuyla ilgili Gazetemize ulaşan bilgilerin bir kısmını kamuoyu ile paylaşırken, Rektörlük Makamının (!) ve Cumhuriyet Savcılığının Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yaşandığı iddia edilen yolsuzlukların ve şaibelerin aydınlatılması noktasında gereğini yapar, konuyu soruşturur ve kamuoyunu rahatlatır, Rektörlük'de konuyla ilgili bizlere bir açıklama gönderir(!)

 

İŞTE GAZETEMİZE ULAŞAN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HAKKINDAKİ İDDİALARI YORUMSUZ OLARAK KAMUOYUNUN VE YETKİLİ MERCİLERİN DİKKATİNE SUNUYORUZ !...

 

 

Egemen Gazetesi olarak C.Ü. hakkındaki yazılarınızı takip ediyorum. Ama kaçırdığınız çok şey var. Eğitim fakültesi üzerinde biraz çalışmanız gerekiyor. Özellikle formasyon konusunda uygulamalar gerçekten dikkat çekici. Örneğin dekanın 2500 lira olan döner sermaye gelirini 4500 liraya neden yükselttiği gibi. Fatih Dervişoğlu (Dekan yardımcısı) denen adamın devletin hizmetli kadrosunda çalışan memuruna aracının üzerindeki kuş pisliğini temizletmesi gibi. Bir kısım yalaka memura formasyondan el altından para verilirken onuruyla işe gelen memurlara para verilmemesinin altında yatan nedenler. 13/b-4 ile iki memurun neden gönderildiği. Neden her alımın Kayserili firma Protek’ten yapıldığı. Bu firmanın sahibi Asaf denen ……. kaşesinin Hakan Hançer’in (Dekan Yardımcısı) cebinde ne gezdiği. Gitmeye hazırlanan 10 adet öğretim görevlisi olduğu ve bunların Üniversiteden neden gitmek istedikleri.

 

Hocaların yüzde 60 ı doğru düzgün derslere girmiyor. Gelmeyen insanlar adına ders açılıyor adamların yüzünü kimse görmüyor ama tıkır tıkır paralarını alıyorlar. Sesini çıkartan tepki gösteren iki memur biri iletişim fakültesine diğeri rektörlük öğrenci işlerine sürüldü. İkisi de sicilleri temiz ve gerçekten bu fakülte için önemli insanlardı. Herkes susturuldu kimi tehditle kimi parayla. Bilindiği kadarıyla dekan Ayhan Öztürk bahsettiğim protek alımları yüzünden savunma verdi. Ama adam inatla buradan alımlarını sürdürüyor. Şu an fakültenin kasasında harcamaya hazır 800 bin lira var. Bakalım kimlere peşkeş çekilecek. Örneğin araştırma görevlisi 10 sınava giriyor bu yirmi gösteriliyor. 900 lira tutuyor 450 araştırma görevlisinde kalıyor hesabına yatan paranın 450 sini para işlerinden sorumlu bakan Hakan Hançer’ e (Dekan Yardımcısı) getiriliyor. Aynı şey hocalar içinde geçerli. Ders ücretlerinde oynanıyor. Hesaba yatan para aralarında kırışılıyor. Memurlar yani bizler tam anlamıyla bitmiş durumda. Kimisi ki bunlar korkak ve yalaka olunlar paraya boğuluyor diğerleri de baskı ile susturuluyor. İdarenin başı olan fakülte sekreteri ……. Burhan İlter’de yallandığı için herşeye göz yumuyor.

 

Yusuf Can diye dekana yakın bir ….. var. Bu adamı araştırmakta fayda var. Beden Eğitimi alanı. Yard. Doç. adam hem Kayseri’de hem Sivas’ta ama çoğunlukla Kayseri’de. buna rağmen nasıl oluyorsa dünya kadar derse giriyor. Formasyon çoğunlukta olmak üzere.

 

Kabullenmesi çok zor ve eğitim fakültesi tarihinde görülmemiş işler oluyor. Geçmiş dönemde verilen formasyonda herkes para alırken dönemin dekanı bu parayı reddetmiş. Şimdiki dekansa 2500 lira olan nemasını 4500 liraya çıkartıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor. Elde var olduğu halde projeksiyon cihazları sökülerek depolara atıldı yerine yenileri alındı depolar yazıcı dolu toner dolumu olmayan yazıcılar. Herkese dağıtıldı kullan at ve tabiî ki protek hemen yenisini getirsin. Bu arada Ayhan Öztürk protek için savunma vermesinin ardından alımlar rektörlük kanalıyla alınmaya başlandı. Tabiî ki karşımıza yine burada da Kayserili firma protek çıkıyor. Adam Sivas’tan çiğit aldırmıyor.... Buna benzer birçok küçük işler. Ama hesaplar büyük.

 

 

AdminAdmin