Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-04-2011 02:44

CUMHURİYET ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (ÖBS) ÇÖKTÜ !

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin notlarının açıklandığı ve öğrenim hayatlarıyla ilgili olarak daha pek çok hayati bilginin bulundurulduğu Öğrenci Bilgi Sistemi yaklaşık 2 gündür kullanım dışı durumda.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (ÖBS) ÇÖKTÜ !

Tam da vizelerin bittiği dönemde yaşanan bu aksaklık öğrencileri çok zor bir durumda bıraktı. Çünkü final sınavları öncesi hayati önem taşıyan vize sınavlarının sonuçlarını öğrenmeleri öğrencilerin ders çalışma stratejilerini belirlemeleri açısından çok önemli bir ihtiyaç.


               Sistemin çökmesiyle ilgili durum bununla da bitmiyor. Sistem çökmeden önce giriş yapanlar başka bir skandalla daha karşılaştılar. Bazı sınav sonuçları sistemde açıklanmıştı. Daha sonra derslerin hocaları ise sınav kağıtlarını okumadıklarını açıklanan notların kendileri tarafından sisteme girilmediğini söyleyince akıllar iyice karıştı. 30.000 öğrencinin öğrenim hayatını derinden etkileyecek bu kadar kritik bu sistemin kontrolü art niyetli kişilerin eline mi geçti? Yoksa Cumhuriyet Üniversitesi teknisyenleri büyük bir dikkatsizlik örneği göstererek işlerini mi savsaklıyor?

 

                Her iki durumda da büyük bir sorun yaşayan öğrencilerin mağduriyetleri değişmezken sistemin ne zaman düzeleceğine dair hatta niye bozulduğuna dair bir açıklama bile yapılmamış olması öğrencileri daha da çileden çıkartıyor.

 

Kaynak: Sivas Yorum (www.sivasyorum.com)

AdminAdmin