Gündem
Giriş Tarihi : 07-10-2021 19:32

Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Memurları tahrik etmek için 3600 ek gösterge meselesini tekrar edip durduğunu" söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm için 2023 sonuna kadar süre verdi. Erdoğan, "Bu meselenin önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüleceğini muhataplarımıza beyan eden biziz" dedi.

Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Burada, 3600 ek gösterge konusunda açıklama yapan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyu memurları tahrik etmek için gündemde tuttuğunu söyledi. 2023 sonuna kadar süre veren Erdoğan şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini tekrar edip duruyor. Bunu gündeme getiren biziz. Önümüzdeki yıla kadar bu meselenin çözüleceğini muhataplarımıza beyan eden biziz. Bu zat neyi konuşup duruyor"

3600 ek gösterge nedir?

Ek gösterge, memurların aylık ücret ve emekli maaş ile ikramiyelerinin belirleyici değeri. Ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre değişiyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, ek gösterge değeri daha düşük olan bir meslektaşından daha yüksek maaş ve emeklilik kazanıyor. Ek gösterge değerindeki artış maaşı artırıyor ancak asıl etkiyi emeklilik maaşı ve ikramiyesine yapıyor.

AdminAdmin