Sivas
Giriş Tarihi : 07-03-2021 18:13

Türk Sağlık Sen Sivas Kadın Kolları Başkanından 8 Mart açıklaması

Sivas Türk Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Türkan Kesten 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle bir açıklama yaptı.

Türk Sağlık Sen Sivas Kadın Kolları Başkanından 8 Mart açıklaması

Kesten açıklamasında; "Son günlerde sıkça artan kadına yönelik şiddet olaylarına vurgu yapmak isterim .Samsun da çocuğunun önünde canice darp edilen bir annenin bir kadının sesi olarak, yapılan bu saldırıyı şiddetle  kınıyorum. Ülkemizde bu tür olayların birgün son bulması kadınlarımıza gereken önemi vermemiz  ümidiyle ...." ifadelerine yer vererek, açıklamasının devamında "Öncelikle bütün kadınlarımızın   8 Mart dünya kadınlar günün kutluyorum Fedakarlıkları ve gösterdikleri büyük başarıyla ülkemizin kuruluşuna adını büyük harflerle yazdıran Türk kadınının, cumhuriyetten sonraki süreçte de aynı azmi ülkemizin inşasında gösterdiği hepimizin kabul ettiği önemli bir gerçektir.

Üretimde, eğitimde, sanatta,sağlıkta , kültür ve siyasette başarılarıyla kendilerini kanıtlamış olan kadınlarımız, günümüzde ne yazık ki başta ekonomik durumdan kaynaklanan, çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan tüm ekonomik sorunların ağırlığını gerek ev içinde gerek çalışma hayatında en çok kadınlarımız hissetmektedir.

Gelişen teknoloji, küreselleşme ve rekabetin artması gibi çok sayıda etken nedeniyle her geçen gün "Toplumsal hayatta kadın ve kadın sorunları" tartışmaları yeniden gündeme gelmektedir. Bu tartışmalar içinde en değerli varlığımız olan kadınlarımızın şiddet konusu ile birlikte ele alınması ise bizim için çok üzücü, yüzyıllarca kadınını el üstünde tutan bir toplum olarak neredeyse utanç verici bir durumdur.

Gerek kamuda gerek özel sektörde kadın istihdamı konusunda maalesef gelişmiş ülkelerdeki seviyelerin çok altında kalınmıştır. Ülkemizde kadına verilen değerin bir göstergesi de kadınlarımıza çalışma hayatında hak ettikleri yeri vermek olmalıdır.

Kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, siyasette, çalışma hayatında, üretimde, bilimde ve sanat alanlarında katılımlarının daha çok arttırılması için bizim de içinde bulunduğumuz tüm sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.

İşte bu düşüncelerle kadının toplumsal hayatta artık vazgeçilmez olduğunun kabul edildiği günümüzde, Türk kadınının konumunu, sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini paylaşmak, bunların çözümü için yollar aramak ve Türk kadınının konumunu daha da güçlendirmek için Türk Sağlık Sen kadın kollarımız da çalışmalar yapmakta, her alanda olduğu gibi kadınlarımızın sendikal alanda da önlere çıkması için çaba göstermektedir.

Türk Sağlık Sen  olarak kadınlarımızın toplumda hak ettiği yeri bulması açısından yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğimizi bildirir, kadınların çalışma hayatında ve sendikalarda daha çok yer bulması temennisiyle bu anlamlı günün tüm kadınlarımıza ve dünya insanlığına hayırlar getirmesini dilerim." dedi.
AdminAdmin