Sivas
Giriş Tarihi : 09-01-2021 18:32

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum”

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum”

Başkan İNCE mesajında, "Her türlü zor şartlarda, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak halkın bilgilendirilmesinde önemli bir görev taşıyan basın mensuplarımız mesai kavramı gözetmeden halkın bilgi alma özgürlüğü adına gayret göstermekte ve çalışmaktadırlar.

Ülkemizin önemli meselelerinden birisi olan işsizlik sorunu, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik engellerle boğuşan gazetecilerimiz üzerinde daha yakıcı bir tehdit oluşturmuştur.

2020 yılında dünyayı etkisi altına alan pandemi, gazetecilerimizin maruz kaldığı hak kayıplarını ve başta iş güvencesi olmak üzere kısmi çalışma ödeneği ve ücretsiz izin uygulamasının yasal sınırlılıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yetersizliğini gözler önüne sermiştir. En kısa zamanda sosyal hayatımızın vazgeçilmez unsurları olan basın mensuplarımızın hak ettikleri maddi ve manevi karşılıkları almalarını canı gönülden diliyorum" dedi.

Basın çalışanlarının demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyleyen İNCE, kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

AdminAdmin