Sivas
Giriş Tarihi : 13-06-2020 03:23

Sivas Koyulhisar'ın Gururu, Yozgat’ın yeni Valisi Ziya POLAT

Resmi Gazete’de yayımlanan Valilik Kararnamesi ile birlikte pek çok kaymakam ve yüksek düzey bürokrat, valilik görevine atandı. Yozgat Valisi Kadir Çakır’ın Mülkiye Başmüfettişliğine getirilmesinin ardından Ankara Mamak Kaymakamı Sayın Ziya POLAT, Yozgat Valisi görevine getirildi. Ziya Polat kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Sivas Koyulhisar'ın Gururu, Yozgat’ın yeni Valisi Ziya POLAT

Sivas Koyulhisarlı olan Yozgat’ın yeni valisi Ziya Polat.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Valiler Kararnamesi’ni imzalamasından sonra bir çok ilde valilerin görev yerleri değişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Ankara Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Yozgat Valiliğine atandı. Yozgat Valisi Kadir Çakır ise Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Yozgat Valiliğine atanan Ziya Polat kimdir, kaç yaşında ve nereli?

ZİYA POLAT KİMDİR?

Aslen Sivas Koyulhisarlı olan,

1973 yılında İzmit’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Erzincan’da Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Afyon-Sincanlı, Karabük-Yenice ve Mardin-Savur ilçelerinde Kaymakam Vekilliği, Sivas-Akıncılar, Elazığ-Arıcak, Erzurum-İspir, Aydın-Karacasu, Kayseri-Yahyalı ve Bursa Kestel ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Selim EFE

AdminAdmin