Sivas
Giriş Tarihi : 27-05-2020 16:16

STSO Başkanı Eken'den Selçuk Bayraktar'a davet

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Türkiye’nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı olan Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ı, Sivas'a yatırım yapmaya davet etti.

STSO Başkanı Eken'den Selçuk Bayraktar'a davet

Sivas’ın ikinci organize sanayi bölgesi olacak Demirağ OSB’nin özel teşvik kapsamına alınmasını beklediklerini ifade eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Demirağ OSB hakkında bilgi verdi.

Eken, “Demirağ OSB içinde her parselde demiryolu ağı olacak. Lojistik Köy içerisinde olacak OSB, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı özel teşviklerden faydalanan bir cazibe merkezi olacak. Sivas TSO olarak yatırımcıları altyapı çalışmaları devam eden Demirağ OSB’ye yatırım yapmaya davet etmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Son dönemde birçok ülkenin dikkatini çeken milli ve yerli üretim olan S/İHAnın mimarı Selçuk Bayraktar’ın yaptığı çalışmaların Türkiye için gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Eken, "İnsansız hava araçları, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için önemli bir görev yapıyor. Geçmişte milyonlarca dolar para harcanarak kiralanan, satın alınan ancak istenilen düzeyde kullanamadığımız İHA’lar artık tamamen yerli üretiliyor. Ordumuzun yürüttüğü önemli operasyonlarda sergilediği başarılar ile de tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Bu vesile ile ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil eden ve bir çok devletin yapamadığı sistemleri yerli ve milli olarak üreten Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyor ve bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Türkiye'de uçak denilince ilk akla gelen isim Nuri Demirağ'dır. Bu nedenle milli gururumuz olan S/İHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'ı, Demirağ OSB’ye yatırım yapmak için davet ediyoruz. Sivas TSO olarak bu konuda elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. Demiryolu yapımında ve uçak üretiminde ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden olan Nuri Demirağ’ın adının yaşatılacağı OSB’de milli S/İHA’nın üretilmesi ayrı bir anlam katacaktır” şeklinde konuştu.  

AdminAdmin