Ekonomi
Giriş Tarihi : 12-03-2020 17:24

Borsalar, altın çakıldı

Dolar/TL yine 6.20'yi aşarken bugün piyasalarda Koronavirüsü ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı izlenecek. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), koronavirüsü salgınının etkisiyle 21 Ocak-11 Mart döneminde 51 günde gelişmekte olan ülkelerin hisse ve tahvil piyasalarından 41,7 milyar dolarlık yabancı çıkışı yaşandığını açıkladı. Bu rakam, 8 Eylül 2008’de küresel finansal krizin başlamasının ardından ilk 51 gününde gelişmekte olan piyasalardan çıkan sıcak para miktarını ikiye katladı. İktisatçı Mahfi Eğilmez, "Borsalar çakıldı resmen. İşin ilginci onu dengeleyecek olan altın da çakıldı bugün. Kara Perşembe" değerlendirmesinde bulundu.

Borsalar, altın çakıldı

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), salgının etkili olduğu son 51 günde gelişmekte olan ülke hisse ve tahvil piyasalarından 41,7 milyar dolarlık yabancı çıkışı olduğunu, bunun 2008'deki küresel finansal krizin ilk 51 günündeki rakamın iki katı olduğunu açıkladı.

Dolar/TL yine 6.20'yi aşarken bugün piyasalarda Koronavirüsü ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı izlenecek. ABD Koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak için 50 milyar dolar tutarında düşük faizli krediyi kullanıma sunacak. ECB'nin bugün faizleri indirebileceği ifade ediliyor. Dünya salgının ekonomik etkilerini azaltmaya çalışırken ilk etapta küresel piyasalara pompalanabildiği kadar para pompalanacak gibi gözüküyor. Amerikan Merkez Bankası (Fed) geçen günlerde olağanüstü faiz indirimine gitmişti. Türkiye'de Merkez Bankası'nın haftaya ne yapacağı merak ediliyor... Kur gün içerisinde 6.27 seviyesinin üzerine çıktı. İktisatçı Mahfi Eğilmez, "Borsalar çakıldı resmen. İşin ilginci onu dengeleyecek olan altın da çakıldı bugün. Kara Perşembe" değerlendirmesinde bulundu. 

Corona virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Birçok ülke salgın ile ilgili yeni tedbirler açıklarken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, corona virüsün “pandemi” (salgın) olarak ilan edildiğini bildirdi.

Dünya genelinde corona virüs vakası sayısı 126 bini geçti. ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün corona virüs salgınını resmi olarak “pandemi” olarak ilan etmesinin ardından Avrupa kıtasından ABD’ye tüm yolcu seyahatlerinin Cuma gününden itibaren askıya alınmasına karar verdi.

AdminAdmin