Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-12-2019 01:58

SAYIŞTAY YİNE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE….

Edinilen bilgilere göre, dün itibariyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesine 3 Sayıştay Başkanlığı denetmeninin geldiği öğrenildi.

SAYIŞTAY YİNE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE….

3 Sayıştay Başkanlığı denetmeninin yaklaşık 45 gün boyunca Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bulunan ihale evrakları dahil görev alanlarına giren her türlü maddi evrakı inceleyecekleri bilgilerine ulaşıldı.

Rektörlük binası içerisinde yer alan bazı ofislerin 3 Sayıştay Başkanlığı  görevlerine bu iş için tahsis edildiği ve dün itibariyle hummalı bir çalışmanın ve hazırlıkların sürdüğü gelen bilgiler arasında.

Bilindiği üzere, geçen yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin de aralarında bulunduğu bazı üniversitelere aktarılan ödeneklerin amacının dışında tadilat ve mal alımında kullanıldığı haberlere konu edilmişti.

Sayıştay’ca açıklanan son denetim raporlarına göre, bilimsel araştırma için verilen ödeneklerin başka amaçlar için kullanıldığı belirtiliyor. Raporlarda, devlet üniversiteleri için aktarılan paraların kullanımı konusunda mevzuata aykırılıkların görüldüğü, üniversitelere aktarılan ödeneklerin ise amacının dışında tadilat ve mal alımında kullanıldığı v.s. yer almıştı.

Sayıştay 2018 Mart ayındali raporlarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Yerel ve  Ulusal Basına yansayan ve kamuoyunda günlerce tartışılan, büyük yankı yaratan birçok usulsüzlüklere, sıkıntılı durumlara, uygulamalara işaret edilmişti.

Sayıştay bu yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapacağı denetimlerde nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu olurken, Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın görev süresi bitmeden son denetleme raporların kamuoyu ile paylaşılacağı biliniyor.

İŞTE GEÇMİŞ DÖNEM SAYIŞTAY RAPORLARI SONRASI CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA YAPILAN BAZI HABERLER: 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/universiteye-dugun-salonu-207790h.htm

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/universitede-dugun-salonu-2666306/

https://www.mynet.com/sivas-cumhuriyet-universitesi-nde-dugun-salonu-turkiye-bu-olayi-konusuyor-110104441636

https://odatv.com/sayistay-cumhuriyet-universitesinin-utandiran-islerini-ortaya-cikardi-09011935.html

https://www.birgun.net/haber/sivas-cumhuriyet-universitesi-icerisindeki-bina-dugun-salonu-yapildi-232701

https://www.evrensel.net/haber/363076/universiteye-ait-bina-dugun-salonuna-cevrildi

https://odatv.com/cumhuriyet-dugun-salonu-07101852.html

https://www.aydinlik.com.tr/soygunlar-sayistay-raporlarinda-hikmet-cicek-kose-yazilari-temmuz-2019

AdminAdmin