İstanbul
Giriş Tarihi : 18-09-2019 02:56

İBB'nin TRT dizisine aktardığı milyonlarca lirayı açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB'nin TRT dizisine aktardığı milyonlarca lirayı açıkladı

İBB’de yaşanan israf tespitleriyle ilgili konuşan İmamoğlu, “Mazbatamız alındıktan 23 Haziran'a kadar 514 araç iade edildi. Yaptığımız tespitlere göre bunların en az 100 tanesi markası yüksek, ücreti yüksek araçlardı. Toplamda 1250 aracın bu kuruma israf bedeli 50 milyon lira. 5 yılda 250 milyon lira. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? 125 tane kreş demek” ifadelerini kullandı.

Bir TRT dizisine İBB’ye milyonlarca lira aktardığını söyleyen İmamoğlu, “Bir TRT dizisine 20-25 milyon lira niye aktarsın İBB. Diziye sponsor olmak belediye şirketlerinin işi mi? Televizyon buna reklam alır ve para kazanır” dedi.

"Misafirhanelerimiz olabilir, buna dönük yerler açılabilir, geçici hizmet veren alanlar açabilirsiniz. Bir diziye sponsor olmazsınız öyle bir yapıyı kazandırırsınız. Bir TRT dizisine 20-25 milyon lira niye aktarsın İBB. Diziye sponsor olmak belediye şirketlerinin işi mi? Televizyon buna reklam alır ve para kazanır. Bu ve bunun gibi sorgusuz sualsiz yapılan harcamalardan kurtarıp bu parayı tekrar İstanbul halkının cebine sokuyorsak bunu ilk alkışlayacak olan Sn. Cumhurbaşkanı'dır. Biz takdir edilesi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bakın Sayıştay'dan müfettişler geldi, uzun zamandır gelmemişler, inceleme yapacaklar, yapsınlar zaten.

Sadece bir iştirakinden 12,5 milyon liralık bir anlaşma var televizyon dizisine. Bütün bu israf kalemleri önümüze geliyor, bu iş magazinsel bir iş değil. Bana diyorlar 'sen niye gidip Yenikapı'da araçları açıklamadın'. Ben bundan mutlu olmuyorum k, bu rakamları görünce de üzülüyorum. Yapılmayacak işlerin tümünü vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bütün kurumlara talimat verdim, 31.12 itibariyle rapor vereceksiniz, yani İstanbul halkına. 6 aylık bu süreçte tespit ettiğiniz israf kalemleri, konuları, tasarruflarla elde edilen artı değerler, tümüyle bu bütçe yönetimimizi İstanbullu'ya anlatacağız. Yaptığımız şeyin çok değerli, kamu yönetimindeki bir kısım yozlaşmanın ya da iyi yönetememe sürecine yönelik değişim seferberliğidir."

AdminAdmin