Gündem
Giriş Tarihi : 25-07-2019 01:56

AKP'li isim Lozan zaferini ve İnönü'yü hedef aldı

Lozan Antlaşması’nın 96. yıl dönümü nedeniyle eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu, zaferi ve İsmet İnönü’yü hedef aldı. Kuzu tescilli Atatürk düşmanı olan, Kurtuluş Savaşı için 'keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısıroğlu'nun kitabını referans verdi.

AKP'li isim Lozan zaferini ve İnönü'yü hedef aldı

Lozan Konferansının unutulmaz müzakerecisi, büyük devlet adamı İsmet İnönü 96 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşması sayılan Lozan Antlaşması’na imza atmak için İsviçre’nin Lozan kentindeydi.

Lozan Antlaşması’nın sonucunda; Türk Devleti ve Misâk-ı Millî, resmen kabul edilmiş, böylelikle Osmanlı Devleti hukuki anlamda sona ermiş, kapitülasyonlar kesin olarak kaldırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti ekonomik özgürlüğünü kazanmıştı. Türk milletinin bağımsızlığını yok eden Mondros ve Sevr Antlaşmaları geçersiz sayılmış ve 1. Dünya Savaşı sona ermişti.

Lozan Antlaşması’nın 96. yıl dönümü nedeniyle eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu, İsmet İnönü’yü hedef aldı.

AKP’li Burhan Kuzu, Twitter’da “Bugün 24 Temmuz. Lozan’ın 96.yıl dönümü. Cephede tarihte örneğine pek az rastlanılan, destansı bir başarıyla sonuçlanmış İstiklal mücadelemizi, masada Lozan ile taçlandıramadık. 96 yıl önce bugün, hakkımız olan birçok toprağı İsmet İnönü sayesinde masada bıraktık” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

AKP’li Kuzu daha sonra ise şu mesajı yayımladı:

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile beraber dış politikada daha başarılı, etkin, sözünü geçiren bir ülke olduk. Artık bize kimse Eski Türkiye’de olduğu gibi ‘Kafasına vur ekmeğini al’ gözüyle bakamıyor. Karşılarında güçlü, diplomasiyi bilen ve hakkını asla yedirtmeyen bir Türkiye var.”

ATATÜRK DÜŞMANI, YUNAN HAYRANI MISIROĞLU'NUN KİTABINI ÖNERDİ

Kuzu tescilli Atatürk düşmanı olan, Kurtuluş Savaşı için 'keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısıroğlu'nun kitabını önererek,
"2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağının,Lozan Antlaşması ile 780 bin kilometre kareye düşmüştür.Sevr Anlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur. Üstad Kadir Mısıroğlu’nun “Lozan zafer mi,hezimet mi?” adlı eserini mutlaka okuyun" önerisinde bulundu.

Kuzu tepkilerin ardından şu tweetleri attı:

Lozan Antlaşması çerçevesinde Misak-ı Mili sınırları içindeki Musul, Kerkük ve Süleymaniye İngilizlere, Hatay ise Fransızlara bırakıldı.Bunun yanında 12 ada İtalyanlara, İmroz, Bozcaada ve Tavşanlı adaları dışındaki bütün Ege adaları Yunanistan'a,Kıbrıs ise İngiltere'ye verildi.

Lozan’daki başarısız sonuçtan Atatürk memnun kalmamıştır. Atatürk, 1933’te Amerikalı General Mc. Arthur’a hitaben:
“Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve Ege Adalarını geri alacağım. Batı Trakya’yı Türkiye Hudutları içine geri katacağım” cevabını vermiştir.

AdminAdmin